Filma „ĒdienKarte” par Lazdonas sviestu

 

„Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova kopā ar ReTV  žurnālisti Guntu Matisoni un operatoru Emvatu Mosakovski pavadīja dienu „Lazdonas piensaimniekā” ,filmējot filmu "ĒdienKarte". Tēma bija sviesta gatavošana. Tas, ko redzējām, bija fantastiki : sviesta kalni! Arī Gī sviests. Sviesta kulšana kā senatnē ķērnē,  sviesta fasēšana. Par sviesta ražošanu  stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja  Elvīra Utināne.Tā bija gan darbadiena, gan skaista izzinoša ekskursija.„Lazdonas piensaimnieks” piederošā restorāna „Efeja”  šefpavāre Kristīne Bratka bija ļoti centusies, lai parādītu daudzās pārvērtības ar sviestu.. Galdā - lavandu un cukurzirņu sviests, apelsīnu sviests, zilā siera sviests, olīvu un oregano sviests, saulē kaltētu tomātu un bazilika sviests, melnās sāls sviests,- precīzāk sviests ar piedevām. Cits par citu gardāks! Bagātīgs un mutē kūstošs  bija pīrādziņu un  maizīšu, kūciņu un cepumiņu sortiments. Jautājām, kā tik ļoti gadus labumus var iegūt. Atbilde - nežēlojiet kvalitatīvu sviestu! Tātad- nebaidīsimies no sviesta, lietosim to, uzlabojot ēdienu garšu.

...............................................................................................................................................................................................................................................................