* Semināru cikls (4 semināri) Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem pavāriem, konditoriem, viesu māju saimniecēm, profesionālo mācību iestāžu ēdināšanas pakalpojumu skolotājām.
* Semināru cikls (6 semināri) Meistara diena topošajiem pavāriem un konditoriem profesionālās izglītības sistēmas tehnikumos un skolās.
* Izbraukuma semināru organizēšana par sieru ražošanu, degustācija Bauskas novadā, Lazdonā, Ļaudonā.
* Degustāciju organizēšana ārpus semināriem (Turku pagastā, Rankā, Rīgā u.c.)
* Starptautiskie pasākumi
- Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā Starptautiskā jauno profesionāļu konkursā Lea. Know. Do. Can. Show (80 dalībnieki 30 nominācijās). Sieru izmantošana ēdienos, platēs, degustācijās.
- Itālijā jauno profesionāļu konkursā Karago sieru popularizēšana, pielietojot karvinga metodi (dekoratīvā griešana).
* Latvijas novadu Siera diena Ikšķilē:
- Sieru skaistumkonkurss,
- Tautas balsojums par gardāko Jāņu sieru,
- 500-kilogramīgā siera torte.
* Fotokonkursa Piena upē siera ziedi organizēšana un izstādes atvēšanas pasākums Ogres tehnikumā.
* Dokumentālo filmu Ēdienkarte filmēšana, (arī sieru popularizēšana), iesaistot Siera kluba biedrus:
- Aucē (Ilva Liepniece),
- Talsos (Aivars Varņeckis),
- Lieldienu noskaņās (Kandavas Lauksaimniecības tehnikums),
- Gliemeži (Ināra Liepiņa),
- Grilēšana (Inese Bedeice un Tomass Godiņš),
- Skudru gaļa (Vanda Davidanova),
- Aitu piens (Havjers Garsija, Vanda Davidanova).
* Eiropas Savienības pārtikas kvalitātes īpašajos reģistros iekļauto Lietuvā ražoto produkti iepazīšana, - mācību brauciens pa Lietuvu (4 dienas).
* Sadarbība ar medijiem (žurnāliem Saimnieks, Praktiskais Latvietis, laikrakstiem Latvijas Avīze, Ziemeļlatvija, Auseklis, Kurzemnieks, Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Vidzemes TV, Latgales reģionālā televīzija, Talsu televīzija, Skrundas TV, STV Studija, ziņu portāliem ).
* Sadarbība ar biedrību Latgales Kulinārā mantojuma centrs:
- Kulinārā mantojuma recepšu apzināšana un vākšana visos reģionos, iesaistot profesionālā tīkla skolu un tehnikumu audzēkņus,
- mācību un pieredzes apmaiņas brauciens uz Baltkrieviju (4 dienas) un Turciju (7 dienas),
- Eiropas Kulinārā mantojuma tīkla ideju popularizēšana, iesaistot tīklā jaunus biedrus.
* Biedrības Siera klubs mājas lapas www.sieraklubs.lv uzturēšana un regulāra, papildināšana.
* Biedrības Siera klubs FACEBOOK profila lapas uzturēšana un regulāra papildināšana. |