Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2019
PIKC „Smiltenes tehnikumā”

9.maijā organizējām semināru „Meistara diena” Smiltenes tehnikumā. Piedalījās 100 audzēkņi – topošie pavāri. Bija atbraukusi izglītojamo grupa arī no Alsviķu teritoriālās struktūrvienības.
Diena bija bagāta ar lekcijām. Tās nolasīja „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova, Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka, AS „Limbažu siers” pārstāve Signe Seile. Šefpavāre un skolotāja Inese Bedeice ar lielu aizrautību stāstīja par pavāra profesijas nozīmīgumu, vieglām un smagām stundām virtuvē. Pēc tam I.Bedeice vadīja meistarklasi ēdienu gatavošanā. Meistarklasē „Pavasara pārsteigumi ar sieru” jaunie pavāri apguva sešus ēdienus, kā arī tos degustēja, atzīstot, ka bija gan garšīgi, gan interesanti.
Iespaidīgs – bagāts un skaisti dekorēts bija degustācijas galds ar sieriem un uzkodām. Izmantoti AS „Jaunpils pienotava”, AS „Smiltenes piens”, AS „Rankas piens”, PKS „Straupe”, AS „Limbažu siers”, SIA „Siera ražotne”, ZS „Vecsiljāņi”, SIA „ELPA”, AS „Lazdonas piensaimnieks” sieri. Liela dažādība! Sierus papildināja vairākas maizes šķirnes.
„Siera klubs” seminārā izmantoja savu sadarbības partneru produktus, piemēram, no ZS „Kotiņi” grūbas, zirņu, pupu miltus, SIA „Siera ražotne” krāsainos makaronus. Daudz kas tika  paņemts no pavasara: gārsas, nātres, skābenes, kas lieliski saderēja ar vistas un cūkas filejām.
Jauno pavāru atzinums: viņi nogaršoja sieru šķirnes, kuras iepriekš nepazina, uzzināja par to izmantošanas iespējām ēdienos.
Seminārā piedalījās laikraksta „Ziemeļlatvija” žurnāliste Sandra Pētersone un Smiltenes „ST Spektrs” filmēšanas grupa. Tas nozīmē – semināram par sieriem un citiem Latvijas produktiem – lieliska reklāma.