|
28.martā atkal pulcējāmies uz "Siera klubs" organizēto semināru "Veselība, labs izskats, harmonija ar Latvijas produktiem", un tā ir jau novadu pavāru, viesu māju saimnieču un skolotāju šā gada trešā tikšanās. Galvenā tēma - Latvijā ražoto sieru saderība ar Viļakas novada ZS "Kotiņi" grūbām, zirņiem, pupām un to miltiem. Protams, visu papildināja vīngliemeži, paipalas, strausu un fazānu gaļa, un citi kvalitatīvi produkti. Ēdienus gatavoja lieliski šefpavāri: Haralds Saušs, Astrīda Čeppe, Aivars Varņeckis, ļoti interesantu lekciju nolasīja Inese Vīcupa, pārsteigumu bija sagādājusi Inese Bedeice. Un par to jums pamazām pastāstīsim. Seminārs notika VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums telpās. Var droši sacīt, ka tā atkal bija gan gudrību, gan atpūtas jauka diena.
Galvenie produkti sieri un grūbas
Semināristus uzrunāja ZS "Kotiņi pārstāvji Rolands Keišs un Vija Kuļša, informējot par saimniecības darbību un saražoto. Pēc tam brokastojām, un brokastis gatavoja Astrīda Čeppe . Iesākumam šefpavāre piedāvāja trīs ēdienus: zirņu humusu ar Smiltenes krēmsieru, grūbu un vīnogu salātus ar Jaunpils pienotavas sieru "Olimps" un pupu un auzu miltu kēksiņus ar banāniem, un krēmu, kas gatavots no "Vecsiljāņi" jogurta un "Smiltenes piens" krēmsiera. Ēdieniem bija netradicionālas, izteikti interesantas garša, un visi tos baudīja ar prieku. Bet meistarklase, kuru vadīja Astrīda, turpinājās mācību laboratorijā ar vēl pārsteidzošākiem ēdieniem: ar pērļu grūbu un ķirbju dālu, zirņu un biešu falāfeliem ar siera "Grande Duro" mērci, grūbu, safrāna un kokosriekstu piena biezputru ar karamelizētiem bumbieriem un Smiltenes krēmsieru. |