Labdien!

No mums atvadās 2017. gads, un atkal uzrunāju Jūs – „Siera kluba” semināru interesentus, kurus aicinām apmeklēt mūsu organizētās mācības janvārī, februārī un martā, lai papildinātu teorētiskās un praktiskās zināšanas, klausoties lekcijas, līdzdarbojoties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, iepazīstoties ar jaunu produktu ražotājiem, visu degustējot. Šķiet, esam daudz gudrību sasmēlušies, taču joprojām uzrodas maz apgūtas tēmas. Kā neizvēlēties šefpavāres Astrīdas Čeppes piedāvājumu brokastīm: 30 dažādu miltu šķirņu, pildījumu un veidu pankūkas, arī pankūku pirkstiņuzkodas svētkiem!
Beļģijā, Ostendē satiku dekoratīvās augļu un dārzeņu griešanas mākslas speciālisti Vitu Brūzgienini no Kauņas. Viņa ir Pasaules Kulinārijas olimpiādes sudraba medaļas ieguvēja. Viņa piekrita vadīt mums meistarklasi: daiļos brīnumos vērtīs sierus un dārzeņus.
Ir ieplānota tēma „Viss par ikriem”. Būs ikri gan no Rāznas esera līdakām, gan no Peipusa ezera zandartiem un lašiem. Arī „ķeizara ikri”. Šefpavārs Tomass Godiņš ne tikai ikrus sālīs, vārīs, gatavos uzkodas, bet gatavos zupās un pamatēdienos.
Kārdinoša likusies muižu un piļu ēdienu tēma. Kaspars Sīmanis, tūrisma un ekonomikas speciālists, kādreizējais Jaunpils pils pārvaldnieks to pamatīgi izpētījis. Viņš nolasīs lekciju par pavārmākslas un pavārgrāmatu attīstību Latvijā. Šefpavārs Kaspars Jansons gatavos ēdienus, receptes izvēlēsies no 1791. gada pavārgrāmatas. Saldās zupas, no cukura „uzpūsti” augļi, vīns ar medu un citi līdz šim nebaudīti  labumi! Senatnē radušos teicienu: zemnieki ēda bebrus un asarīšus, bet muižkungi pildītas līdakas, vēdzeļu aknas un brieža muguru, - izbaudīsim seminārā.
„Čili pāris” Loreta Birzule un Ronalds Kreilis mazāk stāstīs par čili audzēšanu Latvijā, bet vairāk rādīs čili izmantošanu. Patīkami asa bauda būs baudī!
Vai zināt, kas ir sakne ar vislielāko „jaudu”? Mārrutks! Māris Lapiņš cels galdā mārrutkus ar bietēm, pīlādžiem, ingveru un citronu, dzērvenēm, avenēm…
Psiholoģe Evita Štāla nolasīs lekciju „Stresa vadība”, - interesanta, noderīga  tēma darbam un mājas ikdienai (kas ir stress, izturēšanās un pazīmes, reaģēšana un regulēšana, vingrinājumi u.c.).
Būs daudz JAUNUMU no piena pasaules: baudīsim govs jaunpienu, ķēves pienu, aitas pienu un no tā gatavotu sieru, kā arī 2017. gadā uzņēmumu ražotos sierus (zilā pelējuma sieru, Maasdamer, Granister, Talsu cieto sieru „De Lux”, Smiltenes „Provolone”, „Burrata”u.c.).
Būs nelielas sarunas ar degustācijām no „Interbaltija AG” par jaunajiem vīniem.
Vai visu spēsim apgūt semināra trijās dienās? Protams:  kopā pavadītais laiks būs bagāts gudrībās un garšīgs garšās, bet noslēgums – mazi svētki pie Māra Astiča restorānā „Ferma”.

 

31. janvāris
No plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00
Norises vieta: Patversmes ielā 30, k.3, Rīgā, profesionālā vidusskola „Riman”

  • SIA „Trikātas piens” jauno sieru degustācija (pikanti sieri, salds vīns).
  • Brokastis ar šefpavāri Astrīdu Čeppi un visdažādāko miltu pankūkām ar dažādiem pildījumiem.
  • Meistarklase karvingā (mazāk teorijas, vairāk prakses). Vada karvinga speciāliste Vita Brūzgienine.
  • Meistarklase par zivju ikriem. Vada šefpavārs Tomass Godiņš.
  • Jaunpiens ar kanēli. Kafija. (Jaunpiens no lielfermas „Lestene”).

 

22. februāris
No plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00
Norises vieta: Patversmes ielā 30, k.3, Rīgā, profesionālā vidusskola „Riman"

  • AS „Talsu piensaimnieks” jauno sieru degustācija.
  • Brokastis ar Līvānu gardēžu kluba vadītājas Ināras Ivanovas gatavotajiem Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem.
  • Kaspavara Sīmaņa lekcija „Muižu attīstības ietvaros muižu (piļu) ēdienu attīstības vēsture. Senās pavārgrāmatas. Produkti. Garšvielas. Pavāri.”
  • Muižas pavāra lomā iejutīsies šefpavārs Kaspars Jansons. Gatavos ēdienus, ielūkojoties 1791. gada pavārgrāmatā.
  • Ķēves piena degustācija un kafija. Ķēves piens no Latgales, Kaunatas pagasta saimniecības „Rudo kumeļu pauguri”.

22. marts
No plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00
Norises vieta: Valkas ielā 7, Rīgā, restorāns „Ferma”

  • Brokastīs – dažādi kūpinājumi ar dažādu garšu  čili un mārrutkiem. Jaunās maizes šķirnes.
  • AS „Smiltenes piens” jauno sieru un siera kūku degustācija.
  • Aitas piens, arī siers, degustācija. Tikšanās ar piena aitu audzētāju Ivetu Straģi no Bauskas novada „Krišjāņiem”.
  • Evitas Štālas lekcija „Stresa vadība”.
  • Pusdienas gatavo šefpavārs Māris Astičs.

 

SERTIFIKĀTU IZSNIEGŠANA     

Lūdzu pieteikties līdz 2018. gada 17. janvārim.
e-pasts: sieraklubs@inbox.lv
Ja ir jautājumi, zvaniet 29487375
Par katru semināru 1 personai dalības maksa EUR 47.00, t.sk. PVN.
Triju semināru apmeklētāji saņems sertifikātu.

Par bonusu
2017. gadā mūsu semināristi apmeklēja divus apmaksātus seminārus. Arī 2018. gadā semināristi, kuri piedalīsies janvāra, februāra un marta semināros, varēs baudīt bonusu: tas varētu būt divu dienu mācību un atpūtas brauciens pa Latgali (iespējami citi varianti).

Piezīme. Kādā no semināriem pārrunāsim 2018. gada reģionālos konkursus „Mana dāvana Latvijas nākamajām paaudzēm” (tortu un citu gardumu konkurss). Galvenā balva – apmaksāts brauciens uz Briseli.