Gtavo jaunie pavāri!

 

 

18.aprīlī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika republikāniskais profesionālās meistarības konkurss dažādās nominācijās. Biedrībai „Siera klubs” interese bija par „Viesu apkalpošanas” un „Ēdienu gatavošanas” konkursiem, jo mēs šos konkursus atbalstījām ar produktiem, kurus konkursanti izmantoja, rādot zināšanas, prasmes un iemaņas, gatavojot siera plates un ēdienus.
Viesu apkalpošanas konkursā piedalījās 8 dalībnieki: no Ogres, Jelgavas  un Valmieras tehnikumiem, no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, tai skaitā arī no Preiļu struktūrvienības. Viens no konkursa uzdevumiem – sagatavot siera plati un pasniegt viesiem. Tika izmantoti SIA „ELPA”, AS „Smiltenes piens” un AS „Jaunpils pienotava” sieri.
Ēdienu gatavošanas konkursā piedalījās 7 komandas:  no Ogres, Kandavas tehnikuma un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, tai skaitā no Preiļu struktūrvienības. Konkursantu uzdevumos ietilpa pagatavot pavāra komplimentu, kurā obligāti bija jāizmanto saldais krējums, burkāni un graudu sinepes, uzkoda, kuras sastāvā kūpināta cūkgaļa, svaigs gurķis, dilles, pamatēdiens no cūkas filejas ar obligātajām piedevām – brokoļiem un āboliem, bet saldajā ēdienā bija jāizmanto biezpiens, svaigais siers, avenes un šokolāde.  Saldie ēdieni bija no SIA „ELPA” biezpiena un AS „Smiltenes piens” Filadelfijas siera.