VISS AP UN PAR SIERIEM

 

 

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma direktore Silva Ozoliņa (no kreisās) un vietniece Ilze Ločmane, uzņēma AS "Limbažu siers” valdes priekšsēdētājs Ēvalds Putniņš, SIERA KLUBS vadītāja Vanda Davidanova, Trikātas Pienotava īpašnieks Rolands Putniņš, PLPKS Ddundaga valdes priekšsēdētājs Guntis Pirvits un PKS "Straupe" valdes priekšsēdētājs Imants Balodis tikās, lai pārrunātu sadarbību. Pēc tam visi baudīja „sierīgas” pusdienas, - katrā ēdienā bija siers. Šī mācību iestāde pašmāju un starptautiskos pasākumos daudz izmanto Latvijas sierus, tos popularizējot un palielinot noietu.

 
Zaļās un sarkanās vīnogas pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Saldiem āboliem izņem serdi, nomizo, sagriež kubiņos. Tāpat rīkojas ar bumbieriem. Apelsīnus un mandarīnus rūpīgi nomizo, sagriež šķēlītēs. Konservētu ananāsu ripas sagriež mazos gabaliņos. Pievieno ar šeriju apslacītas, uzbriedinātas rozīnes. Visu samaisa. Tad salātus sadala 2 traukos. Vienā salātu daļā iecilā Smiltenes Piens plānās šķēlītēs sagriezto sieru „Provolone”. Otrā trauka salātos iecilā Trikātas Pienotava sieru „BIO BLUE”. Gatavo mērci: saspaida, pēc tam saputo banānus un tos samaisa ar Baltais EKO jogurtu ar ķiršiem. Pārlej augļu salātus. Var saputot saldo krējumu ar cukuru un salātiem uzlikt baltu „cepurīti”. Ātri pagatavojami, atsvaidzinoši, ar vitamīniem, olbaltumvielām un kalciju bagāti salāti! Gatavoja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotājas Inese Bedeice audzēkņi.
 
Inese Bedeice , Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja un SIERA KLUBS biedre, vienmēr ir bagāta pārsteidzoši jaukām idejām. Šoreiz – „Mini Mozzarella” sakarā (ražo Smiltenes Piens un Jaunpils Pienotava A/S). Labs un gards siers, - svarīgs, taču, ja to prot dekoratīvi pasniegt, apetīte divkāršojas. Un pievienojas prieks!
Inese vispirms noformēja šķīvi: izveidoja „koku” no sakultu olu baltumiem (var izmantot krēmsieru), stumbru pilnveidoja ar dažādiem sausajiem maisījumiem (kaltētas nātres, sēkliņas čia u.c.). Siera bumbiņām pievienoja no marinēta ķirbja un selerijas saknes izgrieztas bumbiņas. „Mozzarellu” var arī iekrāsot: to marinējot biešu sulā, dzērveņu želejā, samaisītā ar sarkanvīnu un kanēli, stiprā zaļajā tējā ar medu, apelsīnu miziņu novārījumā ar kurkumu un ingveru u.c. Jūs katrs varat izdomāt savus variantus, un mazās „Mozzarellas” pārvērtīsies krāsainos brīnumiņos. Paldies Inesei! Nu, jādarbojas mums pašiem!