Vidzemes reģiona konkurss „Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei"

Cēsīs

21. jūlijā Cēsu pilsētas svētku „Svinam ar draugiem” ietvaros notika Vidzemes reģionālais konkurss „Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei”. Konkursu rīkoja „Siera klubs” sadarbībā ar biedrību „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” un Cēsu pašvaldības aģentūru „Cēsu Kultūras un tūrisma centrs”. Pasākums notika Maija parkā, un laika apstākļi gardumus „žēloja” – nebija tik karsti, lai kustu rozes… Konkursa galvenais uzdevums – izmantot sierus bija ievērots. Topā bija Smiltenes krēmsiers un Straupes Jāņu siers, kas gardumos dominēja visbiežāk. Diemžēl konkursanti „grēkoja” ar ko citu: daudzi neievēroja garduma svaru, kuram vajadzēja būt 4 kg, un tad uz pirmajām vietām nebija ko cerēt.
Konkursā piedalījās 12 dalībnieki no Smiltenes, Siguldas, Līgatnes, Madonas, Jaungulbenes, Rīgas u.c. Diemžēl nebija neviena „garduma” no Cēsu saimniecēm, - tas nebijis gadījums, ka mājiniekiem nav intereses. Toties vērā ņemams fakts: piedalījās bērni, tātad Latvijā aug tortu cepēji!
1.vietu ieguva Mārīte Spriņģe, Sigulda, torte „Pārpilnības rags”,
2. vietu ieguva Inta Ekerte, Pārgaujas novads, „Sāļās uzkodas ar Siera karali”,
3. vietu ieguva Sigita Šulca, Līgatnes novads, torte „Medutiņš”.
Skatītāju simpātijas – Maija Bērziņa un Līga Stīpniece, torte „Šokolādes un svaigā siera torte „Latvijai 100””, Smiltene, kā arī Sarmīte Ozola, torte „Trīs pakalnu torte”, Smiltene.

 

1. vietu ieguva Mārīte Spriņģe, Sigulda, torte „Pārpilnības rags”  

 

2.vietu ieguvaInta Ekerte, Pārgaujas novads, „Sāļās uzkodas ar Siera karali”  

 

3. vietu ieguva Sigita Šulca, Līgatnes novads, torte „Medutiņš”  
   
Maija Bērziņa un Līga Stīpniece, torte „Šokolādes un svaigā siera torte „Latvijai 100”” - skatītāju simpātija  
 
Sarmīte Ozola, torte „Trīs pakalnu torte” - skatītāju simpātija  
 

Labi startēja arī Līga Makejeva, torte „Dziesma, ar ko tu sācies”, Jaungulbene, Dzidra Tilka, torte „Saimes kūka”, Rīga, Laura Nikolovska, torte „Sierkūkas klasika”, Madona, Rūta Spriņģe „Mana pirmā torte”, Sigulda, Agate Zalpētere, gardums „Sālsgraudiņš mammas virtuvē”, Madona, Helēna Vanaga, kliņģeris „Mans siera gardums”, Rīga, Andrejs Broks, „Saldskābmaize ar sieru”, Madonas novads.
„Siera klubs” pateicas konkursa atbalstītājiem:  AS „Smiltenes piens”, AS „Jaunpilns pienotava”, SIA „ELPA”, „Dansukker”, AS „Rīgas Dzirnavnieks”, AS „Latvijas Maiznieks” un Latvijas Olu ražotāju asociācijai. Balvas bija lieliskas un gardas! Tikpat lieliskas un gardas kā gardumi.

Līga Makejeva, torte „Dziesma, ar ko tu sācies”, Jaungulbene
Dzidra Tilka, torte „Saimes kūka”, Rīga
Laura Nikolovska, torte „Sierkūkas klasika”, Madona. Prezentēja ģimene
     
Rūta Spriņģe „Mana pirmā torte”, Sigulda
Agate Zalpētere, gardums „Sālsgraudiņš mammas virtuvē”, Madona
Helēna Vanaga, kliņģeris „Mans siera gardums”, Rīga
     
 

Konkursa žūrija:

Edgars Grāvītis, žūrijas priekšsēdētājs,
AS „Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars, starptautisko konkursu žūrijas loceklis
Ilze Bogdanova,
AS „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja, pārtikas tehnoloģe
Sarma Enere,
Cēsu pilsētas kultūras biedrības „Harmonija” valdes locekle
Iveta Zariņa,
„Dansukker” zīmola pārstāve
Anna Ērliha,
Latvijas Olu ražotāju asociācijas pārstāve

Andrejs Broks, „Saldskābmaize ar sieru”, Madonas novads
   
     
atp