Seminārs konditoriem "Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs, kūkās"

 

 

SIERA KLUBS organizēja Ogres Tehnikumā interesantu semināru konditoriem "Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs, kūkās". Vairāk nekā trīsdesmit semināristes bija ieradušiās no visiem reģionoem, pat no Dagdas, Rēzeknes. Semināru vadīja viena no Latvijā zinošākajām konditorēm Marika Bērziņa, kura strādā SIA" LaNordija" (produktu konsultante - tehnoloģe). Meistarklasē izmantoja Smiltenes Pienā krēmsieru unTrikātas Pienotavas zilā pelējuma sieru. Marika darba četrās stundās '"uzbūra" gardus un skaistus brīnumus: tortes "Enerģijas lādiņš" un "Dāmu paradīze", zilā pelējuma siera desertiņu ar bumbieriem. Zilā pelējuma un svaigā siera smēriņu ar kaltētiem tomātiem un valriekstiem, zilā pelējuma siera mērcīti ar bezpiedevu jogurtu, lociņiem un pētersīļiem. Semināristēm jaunums bija svaigā siera iekrāsošana ar dabīgiem pulveriem (biešu un balandu). Kā piedevas tika izmantoti izceptie tīrgraudu maisījuma kraukšķi - krekeri, kā arī Latvijas Maiznieka "Maiziņš ar sieru" un "Auzu maiziņš". Semināristes atzina, ka guvums vērtīgs. SIERA KLUBS gandarīts, ka apgūti jauni veidi sieru izmantošanā. Un tas būs sieru patēriņa pieaugums.