Semināru cikls „Veselība, labs izskats, harmonija – ar uzturu” programma

 

 

31. janvāris

Seminārs notiks RIMAN profesionālajā vidusskolā, Patversmes ielā 30, 3.korpuss, Rīgā

Plkst. 10.00 Brokastis kopā ar šefpavāriem Ilvu Liepnieci (Auce)  un Aivaru
Varņecki (Talsi).
Kulinārā mantojuma ēdieni no subproduktiem: nabagu rulete, pildīts cūkas
kuņģis, pildīta cūkas galva, putraimdesas, subproduktu desas.
Plkst. 11.00 Tikšanhās ar Mārtiņu Rītiņu. (sarunām garšu dos mūsu
kvalitatīvie sieri). Pagatavosim ēdienus no krokodila gaļas
Plkst. 12.00 Meistarklase „Subproduktu ēdieni uz restorāna galda”  (sākot
ar trušu mēlītēm, smadzenēm un liesmojošām nierēm un beidzot ar pamatēdieniem).
Vada šefpavāri Astrīda Čeppe un Tomass Godiņš.
Plkst. 15.00 Ilvas Liepnieces „Rožu dārzs” uz viņas ceptās tortes (vismaz  
piecu veidu rožu gatavošana). Tortes un kafijas baudīšana.

 

28. februāris

Seminārs notiks Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26, Rīgā

Plkst. 10.00 Brokastis no Viļakas novada ZS „Kotiņi”(pērļu grūbas, zirņu un
pupu milti) un Vārkavas novada mājražotāju Marijas un Jura Gavaru  (kūpinājumi).
Dažādu garšu un krāsu maizes no Kārsavas novada Malnavas „Dzīļu” maiznīcas, saimniece Aina Barsukova (arī viņas stāstījums par netradicionāliem ieraugiem). Papildinājums maizēm – sieri.
Plkst. 11.00 Mūsdienīga galdu klāšana (teorija un prakse).
Lektore Inese Vīcupa  (eksperte, uzņēmēja).

Plkst. 13.00 Meistarklase „Netradicionālo putnu ēdieni” (strauss, paipalas,
baloži, fazāns).
Meistarklasi vada šefpavārs Uldis Krebs.
Plkst. 16.00 Zirņu un pupu miltu cepumi, kafija.

28.marts

Mūsu izcilais šefpavārs Kaspars Jansons pēc pusgada prombūtnes no Monako būs atgriezies Latvijā. Viņš savās prasmēs dalījās ar Monako prinča virtuvi un iespējamo ielika arī savu gudrību pūrā. Seminārs varētu notikt restorāna „MUUSU” telpās. Būs divas lielas tēmas:
            - brokastis Monako gaumē ar jūras produktiem,
- pusdienas „cara tētiņa” gaumē ar senatnīgiem ēdieniem (arī lāča gaļa).
Semināristi varēs piedalīties ēdienu tapšanā.
VĒL BŪS:
* SIA „AGUZ” īpašnieces Evitas Rozes stāstījums par sviestu, riekstiem un mīlestību uz šiem produktiem. Ļoti gardu un netradicionālu sviestu un krēmu degustācija. Ar maizi? Nē! Ar augļiem.
* Izglītojoša lekcija. „Pašnovērtējuma ietekme uz mūsu izvēlēm.
Pašsaglabāšanās mūsu prasīgajā ikdienā. Emocionālās izdegšanas risks un iespējamie risinājumi”.
Lektore Evita Štāla.

Katru gadu mūsu semināristi saņem vērtīgus bonusus, bet tikai tie, kuri ir apmeklējuši seminārus janvārī, februārī un martā.
Seminārs – bonuss maijā Ogres tehnikuma telpās „Citāda konditoreja”
Plkst. 10.00 Brokastis.
Plkst. 10.30 – 15.00
* Franču smalkā un elegantā konditoreja
* Mussa tortes
* Ciparu kūkas – katra fantāzija vai tomēr zināšanas
* Spoguļglazūra
Semināru vadīs Marika Bērziņa, Latvijas redzamākā un zinošākā konditore – konsultante – tehnoloģe (SIA „Lanordija”).
2018. gadā Marika zināšanas papildināja pie franču meistariem, viņa labprāt dalīsies ar mūsu semināristiem.

Piezīme. Vai būs interese par piekto – izbraukuma semināru, atkarīgs no dalībniekiem.
Lūdzu pieteikties līdz 2019. gada 18. janvārim, rakstot uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv
Triju semināru apmeklētāji saņems sertifikātus.
Par janvāra, februāra un marta katru semināru dalības maksa EUR 50.00 (piecdesmit eiro).

Ar cieņu                     

V.Davidanova,
biedrības „Siera klubs”
valdes priekšsēdētāja