Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2018
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

9.maijā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika „Siera klubs” organizētais seminārs „Meistara diena”. Tā bija gudra, daudzpusīga un garda diena!  Pirmkārt, ar interesantām, vērtīgām lekcijām uzstājās „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova, PKS  „Straupe” ražošanas vadītājs Rolands Jomerts, Latvijas Olu asociācijas jauno produktu attīstības tehnoloģe „Balticovo” Ingūna Strode, AS „Latvijas Maiznieks” kvalitātes vadītāja Daiga Kārkliņa un Latvijas Tumšgalves aitu audzēšanas saimniecības „Ances” valdes priekšsēdētājs Kaspars Kļaviņš. Lekciju tēmas: sviests – vērtīgs piena produkts, sviests – pret margarīnu, olas – izejviela, bāze, produkts, maize uz latviešu galda (vēsture, šķirnes, izmantošana), būt uz „tu” ar jēra gaļu ēdienos.  Otrkārt, bagātīgi degustāciju galdi ar AS „Smiltenes piens”, AS „Jaunpils pienotava”, SIA „Malevs”, AS „Limbažu siers”, SIA „ELPA” un ZS „Vecsiljāņi” sieriem un uzkodām. Ar PKS „Straupe” dažādu krāsu un garšu sviestu un biezpiena masām, kā arī ar AS „Latvijas Maiznieks svaigi ceptām maizītēm un  reģionālās tirdzniecības speciālistes Sofijas Mateiko stāstījumu. Treškārt, meistarklase, kuru vadīja restorāna „EL Santo” šefpavārs un īpašnieks Havjers Garsija, kurš sagatavoja piecus ēdienus. Latvijā ražotie produkti lieliski iederējās meksikāņu ēdienos un saderēja ar meksikāņu īpašajām garšvielām, kas tos vērta pikantākus un pastiprināja garšas. Jau esam  atzīmējuši, ka meksikāņu ēdienos daudz izmanto sierus, to Havjers pierādīja un parādīja. Garšoja visiem!

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma direktores vietnieces Ilzes Ločmanes vērtējums:
- “Meistara diena” ir lielisks veids un ceļš, kā ieinteresēt jauniešus savā profesijā gan ar vērtīgām sarunām, pamācībām un veiksmīgi atlasītu informāciju, gan praktisku darbošanos, ar iespēju pagatavoto arī nogaršot un salīdzināt. Jaunieši bija priecīgi par viņiem sniegto izdevību darboties un tikties ar Latvijā vadošajiem pārtikas ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem. Šī diena ir izdevusies, dinamiska un pieredzes bagāta.
Jauniešu un skolotājuprāt šis pasākums ir ceļš uz savu nākotnes vīziju, mērķiem, darba tirgu un ražotājiem, kas Latvijā rada jaunas idejas, lai apmierinātu ikviena patērētāja vēlmes, vajadzības un intereses. Paldies biedrībai “Siera klubs” un lektoriem par iedvesmas radīšanu!

SKATĪT GALERIJU,