Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2018
Ores tehnikums

11.oktobrī Ogres tehnikumā notika seminārs „Meistara diena, pēc skaita šogad sestais. Semināros „Meistara diena” kopā piedalījās vairāk nekā 600 jaunie pavāri, konditori, pavāru palīgi. Ogrē tika runāts gan par pienu, gan skābpiena dzērieniem, gan sieriem, gan Zemgales kulināro mantojumu.
Semināru atklāja Ogres tehnikuma direktores vietniece Armanda Auziņa. Programmu   vadīja biedrības „Siera klubs”  valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Uzstājās Jānis Šolks, Latvijas Piensaimnieku centrālās
savienības vadītājs, Ieva Midega, „Ievas siers” ražošanas vadītāja un siera
meistare, Livija Brūvere, pedagoģe un pārtikas tehnoloģe, Daira Jātniece,
Zemgales novada Kulinārā mantojuma  pārzinātāja. Lekcijas un konkurss
ar balvām, un tad visi devās baudīt sierus un uzkodas, kas bija izkārtotas
uz 3 galdiem. Pēc brīža šķīvji un paplātes bija tukšas. Tas organizētājiem
sniedza lielu gandarījumu, - ir vērts strādāt un gatavot seminārus.
Seminārā varēja nobaudīt AS „Smiltenes siers”, AS „Jaunpils pienotava”, AS „Cesvaines piens”, SIA „ELPA”, SIA „Vecsiljāņi”, AS „Talsu piensaimnieks”, PKS „Straupe”, AS : Limbažu siers”, SIA „Siera ražotne” sierus un citus piena produktus.
Meistarklasi vadīja Zemgales ēdienu pārzinātāja Daira Jātniece. Viņa ir Bauskas novada Codes pagasta „Vaidelošu” saimniece. Visi gatavotie ēdieni tiešām bija ar Zemgales Kulinārā mantojuma spēcīgi izteiktu garšu: šmorklopša zupa ar liellopa gaļu, plucinātas gaļas salāti, virtuļi ar biezpienu, kāpostu tītenis, rīsu pudiņš ar dzērveņu ķīseli. Daira Jātniece ēdienos izmantoja rupja maluma miltus, kas raksturīgi Zemgalei. Jauniešiem meistarklase bija interesanta un nozīmīga, jo Ogres tehnikums ir Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma biedrs, izveidojis Zemgales kulinārā mantojuma centru. Tika apgūti gan ēdieni, gan sieru izmantošana ēdienos.

SKATĪT GALERIJU