GOVJU PARĀDE

 

 

31.maijā biedrība "Siera klubs " organizēja Ogres tehnikumā semināru konditoriem 'Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs un kūkās". Trīsdesmit semināristes bija ieradušiās no visiem reģionoem, pat no Dagdas un Rēzeknes.Semināru vadīja viena no Latvijā zinošākajām konditorēm Marika Bērziņa (SIA"LaNordija" produktu konsultante - tehnoloģe). Meistarklasē izmantoja AS"Smiltenes piens" krēmsieru un SIA"Trikātas pienotava" zilā pelējuma sieru.Marika darba četrās stundās '"uzbūra" gardus un skaistus brīnumus:tortes "Enerģijas lādiņš" un "Dāmu paradīze", zilā pelējuma siera desertiņu ar bumbieriem. Zilā pelējuma un svaigā siera smēriņu ar kaltētiem tomātiem un valriekstiem, zilā pelējuma siera mērcīti ar bezpiedevu jogurtu, lociņiem un pētersīļiem. Semināristēm jaunums bija svaigā siera iekrāsošana ar dabīgiem pulveriem (biešu un balandu).Kā piedevas tika izmantoti izceptie tīrgraudu maisījuma kraukšķi - krekeri,kā arī AS"Latvijas Maiznieks" "Maiziņš ar sieru" un "Auzu maiziņš". Semināristes atzina, ka guvums vērtīgs."Siera klubs" gandarīts, ka apgūti jauni veidi sieru izmantošanā. Un tas būs sieru patēriņa pieaugums.