Seminārs "Jaunākās tendences konditorejā 2017"

 

SIERA KLUBS organizēja semināru „Jaunākās tendences konditorejā 2017”. Tas notika Ogres Tehnikumā un sākās ar gardām brokastīm. Piedalījās 38 semināristi no daudziem Latvijas novadiem. Semināru vadīja Lanordija produktu konsultante – tehnoloģe, koordinatore Marika Bērziņa. Viņa ir viena no viszinošākajām un pieredzes bagātākajām konditorēm Latvijā. Semināra dienas kārtība bija plaša un vērtīga: lekcijas par tortu dekorēšanu, par jaunākajiem produktiem konditorejā, par marcipāna daudzveidīgo izmantošanu, par piena produktu vietu konditorejā (biezpiens, sviests, siers, krējums, piens) u.c.
Praktiskajā daļā semināristi apguva marcipāna iekrāsošanu, kā arī tortu pārklāšanas tehniku. Sekoja degustācija, kas bija ļoti garšīga: viss sagatavotais tiešām kursa mutē: mandeļu cepumi, maroni cepumi ar krēmu, mazarini kūciņas, marcipāna-ruma kūciņas, marcipāna-aveņu deserti, marcipāna torte ar aveņu krēmu.
Semināristes bija gandarītas par iegūtajām zināšanām un sacīja lielu paldies „Siera klubam”. Savukārt, „Siera klubs” ir pateicīgs Biedrībai Losp un SIA „Mālpils piensaimnieks” par atbalstu semināra organizēšanai.