JAUNO PRODUKTU DEGUSTĀCIJA

 

 

Jaunās sieru šķirnes un citi piena produkti 2017. gadā

Gads tuvojas izskaņai. Skaitļus – siera, biezpiena un citu piena produktu saražoto daudzumu vēl pāragri apkopot, toties analizēt jaunumus varam.
Ir piena pārstrādes uzņēmumi, kuri regulāri piedāvā jaunus produktus, un ir tādi, kuri gadiem ilgi nav papildinājuši un atjaunojuši savu sortimentu.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova: „Konkurence piena produktu tirgū pieaug, tāpēc ir vajadzīgi jaunumi un šis gads  kopumā ir bijis ražīgs: jauni sieri, jogurti, siera un biezpiena tortes, biezpiena krēmi… Kopā esmu saskaitījusi 40 jaunus produktus. Lieliski strādāts! Domāju, ka arī zemniekiem prieks, ka no viņu gotiņu piena tik daudz gardumu, kuri papildinājuši agrāk ražotos.
Kāds uzņēmuma pārstāvis sarunā sacīja, ka kolēģi ar jaunumiem agresīvi ienāk tirgū un „izspiež” citus. Vai rīkot degustācijas un uzrunāt pircējus, nozīmē „agresīvi”? Vai reklamēt jaunos produktus medijos un būt par sasniegto lepniem, nozīmē „agresīvi”? Nekādā ziņā! Ja nebūtu „Smiltenes piena”, „Tukuma piena”, „Trikātas piena”, „Talsu piensaimnieka”, „Straupes”,  mēs ieslīgtu garšu vienveidībā. Katrs jauns produkts rada intrigu un mūs steidzina ar to iepazīties. Arī „Siera klubam” ir interesanti strādāt, jaunos produktus novērtēt un salīdzināt, meklēt tiem vietu ēdienu jaunās receptēs.”
AS „Tukuma piens” Mārketinga nodaļas vadītājs Armands Artihovičs: „Kopā šogad mums ir 25 jauni produkti. Tas ir izdomas, liela darba rezultāts un atgādinājums pircējiem, lai viņi uzturētu interesi par mūsu zīmolu  „Baltais” produktiem. Mēs regulāri pētām tirgus tendences gan Baltijā, gan Eiropas un Pasaules tirgos un tad ieviešam dažādus jaunumus. Protams, ir produkti, pēc kuriem nav tik liels pieprasījums, kā gribētos, tad tos izņemam no sortimenta un atkal domājam par citiem jaunumiem…”
AS „Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova: „Lai radītu jaunu produktu, vajadzīga iedvesma, liels darbs un trāpījums „desmitniekā”. Izstrādājot jaunos produktus pirmais ir lai garšo pašiem un, tad prieks baudīt būs  arī pircējiem! Šķiet, ka zīmols „Smiltene” ir iemantojis pircēju uzticību, - mūsu produkti ir novērtēti kvalitātes, veselīguma, funkcionalitātes un iesaiņojuma ziņā. Plānojot jaunu produktu, svarīgs noteikums, lai tāds būtu tikai mums. Jauna produkta radīšanas process ir visai ilgs: ražojam testa paraugus, garšojam, vērtējam, uzlabojam, atkal ražojam, garšojam, vērtējam…
Piedāvājot jaunus produktus, šķiet, ka kļūstam stiprāki, atpazīstamāki un pārliecinātāki par savām spējām, un katrs jauns produkts – tā ir zināma uzdrīkstēšanās un izaicinājums.”

Jaunumi Latvijas sieru ierindā

AS „Smiltenes piens”
- Siers „Provolone” – nogatavināts „Mozzarellas” tipa siers
- Siers „Granister” - puscietais siers, nogatavināts 12 mēnešus
- Siers „Burrata” – mīkstais siers, ko var dēvēt par divu garšu sieru: apvalciņš
līdzīgs „Mozzarellai”,  bet iekšpusē – maiga, krēmīga masa
- „Smiltenes siera kūka ar citrona krēmu”
- „Smiltenes siera kūka ar tumšo šokolādi, aveņu ievārījumu un čili”

                                    AS „Talsu piensaimnieks”
- Talsu Deviņkalnu siers ar amoliņu – puscietais siers, nedaudz pikants, kā
līdzsvars ir īpatnējā amoliņa garša
- Talsu citais siers „De Lux”

                                    SIA „Trikātas piens
Četri jauni sieri, ražoti no bioloģiskā piena: Zilā pelējuma siers jeb Trikātas DOR BLUE, Maazdamer, Krievijas un Holandes.

                                    AS „Cesvaines piens”
- Kazas piena siers