Starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā „Vairāk nekā siers…”

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) notika starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā „Vairāk nekā siers…” Šāda mēroga konkurss – Latvijā pirmo reizi. Piedalījās konkursanti no Igaunijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas, Ukrainas. Latviju pārstāvēja Ogres tehnikums, Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikums, tā teritoriālā struktūrvienība no Cīravas, Valmieras tehnikums, Liepājas tehnikums, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Daugavpils profesionālā tirdzniecības skola un paši – mājinieki, kopā 15 komandas.
Uzdevums – komandām pusotras stundas laikā sagatavot divus ēdienus, kuru sastāvā siers, protams, arī citi produkti. Žūrijā strādāja trīs „Siera kluba” biedri: Ilze Bogdanova (AS „Smiltenes piens”), Rolands Jomerts (PKS „Straupe”) un Haralds Saušs (restorāns „Entresol”).
Konkursu atbalstīja „Siera klubs”, AS „Smiltenes piens”, PKS „Straupe” u.c.
„Siera klubs” pateicīgs RTRIT par konkursā iekļauto tēmu Latvijas sieru popularizēšanā.

 

 

 

atp