Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2017
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā

Kaut arī 3.oktobrī visu dienu lija, prieks par tikšanos ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma pedagogiem  un audzēkņiem „Siera kluba” organizētā semināra „Meistara diena” darba grupai nemazinājās. Tehnikumā ieradās SIA „ROCKET BEAN CAFE” izcilības šefpavārs Arturs Taškāns, pavārs Raivis Ločmelis, direktors Ingus Stepanovs, PLPKS „Dundaga” valdes priekšsēdētājs Guntis Pirvits un „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova. Patiesībā Arturs Taškāns ir visas Latvijas izcilība, vienīgais pavārs, kurš vairākus gadus strādājis Eiropas zvaigžņotajos „Michelin” restorānos, ieguvis zināšanas un pieredzi, atgriezies Latvijā un vada divas kafejnīcas.
Semināru atklāja tehnikuma direktore Dace Cine.
V.Davidanoa savā lekcijā stāstīja par „Siera kluba” uzdevumiem un paveikto Latvijas sieru popularizēšanā. Pēc tam viņa analizēja Kurzemes reģiona (AS „Talsu piensaimnieks”, PLPKS „Dundaga” un SIA „ELPA”) piena pārstrādes uzņēmumu sasniegumus, arī problēmas. G.Pirvits sīkāk pakavējās pie „Dundagas”, kā viena no Latvijas visvecākajiem uzņēmumiem vēstures un produktu sortimenta, īpaši izceļot sieru „Taizelis”, knapsieriņus un sviestu. Taču, šķiet, visiedvesmojošākais bija šefpavāra Artura Taškāna stāsts par viņa izaugsmes ceļu, iegūto pieredzi zvaigžņotajos „Michelin” restorānos (arī par to, kas un kādi ir šie restorāni. Ingus Stepanovs ir kuldīdznieks, tāpēc viņam jo interesanti bija tikties ar dzimtās pilsētas jauniešiem. Ingusa lekcija bija par kafijas pupiņām, kafijas gatavošanu, veidiem, kvalitāti, cenām.
Septiņpadsmit siera šķirņu (AS „Jaunpils pienotava” Zelta siers, 4 veidu „Mozzarella”, „Olimps”, „Pavasaris”, PLPKS „Dundaga” sieri „Taizelis”, „Taizelis, kūpinātais”, Jāņu siers, „Brinza”, SIA „ELPA” 2 veidu Kazdangas sieri u.c.)  degustācija, visdažādākās uzkodas, un tad semināristu skati vērsās uz to pusi, kur apetīti rosinoši smaržoja Artura un Raivja gatavotie ēdieni: cepts Kazdangas siers, uzkodas ar bagetēm un ceptu sieru „Taizelis” un zaļumiem, līdakas ar garšaugu pesto un pērļu grūbām, šitaki sēņu zupa ar seleriju saknēm un estragonu, biezpiena un krēmsiera „sniegs” ar āboliem un vēl, un vēl…
Pēc semināra sākās fotosesija: katram jaunietim,  īpaši jaunietēm gribējās iemūžināt sevi kopā ar Arturu un Raivi, jo ne jau katru dienu kuldīdzniekiem dota šī iespēja – redzēt, kā strādā labākie no labākajiem.
Semināra norisi filmēja Skrundas TV.

 

 
SKATĪT GALERIJU