Semināru cikls „MEISTARA DIENA” 2017
Jelgavas Amatu vidusskolā

Jelgava vizēja saulē un zeltainu lapu krāsās. Amatu vidusskolā no agra rīta valdīja rosme audzēkņu, pedagogu un semināra „Meistara diena” Siera kluba darba grupā. Visi gatavojās semināram: grieza sierus, gatavoja siera plates, kārtoja uzkodas, tīrīja dārzeņus…
Kā vienmēr, programma bija interesanta: lekcijas par Zemgales reģiona īpatnībām piena ražošanā, par jaunajām sieru un maizes šķirnēm, par Eiropas un Latvijas kulināro mantojumu (īpaši par zemgaļu ēdieniem), arī vietējo uzņēmēju veiksmes stāsti. Lektori: biedrības „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas vadītāja, lektore un godu saimniece Livija Brūvere, ZS „Blūdži” īpašniece un mājražotāja Ināra Mālkalne, kafejnīcas „Zemnieku cienasts” pavāre Vineta Mežaraupe un SIA „Augstceltne” šefpavārs Ēriks Aleksejevs.
Pēc tam – bagāta sieru un uzkodu degustācija. Šķita, gandrīz visi Latvijas sieri saripojuši Jelgavas Amatu vidusskolā (AS „Smiltenes piens”, AS „Jaunpils pienotava”, AS „Talsu piensaimnieks”, SIA „ELPA”, AS „Limbažu siers”, SIA „Trikātas piens”, PLPKS „Dundaga” un PKS „Straupe” ražotie). Jauniešiem liela interese un jautājumi bija par sieriem Brušetta, Maazdamer, zilā pelējuma sieru, mini Mozzarella, Mozzarella di Rulle, arī par sieru krāsām. Visbeidzot jaunos pavārus virtuvē uz meistarklasi gaidīja SIA „Augstceltne” šefpavārs Ēriks Aleksejevs, kurš „uzbūra” ēdienus ar sieru un biezpienu, citu par citu gardākus.
Seminārā piedalījās laikraksta „Zemgales Ziņas” žurnālisti.

SKATĪT GALERIJU