4. vietas ieguvēja - Ingūna Vītola, Durbes novads
“Acis darba izbijās, rokas darba nebijās, zinājās padarīt”

Sāļās biezpiena bumbiņas

Biezpiens, sviests, kūpināts lasis, sāls, zaļumi.
Biezpienu  samaļ vai sablenderē. Pieliek mīkstu sviestu, sāli, var arī nedaudz majonēzi. Kārtīgi samīca. Masai pievieno smalki sagrieztu kūpinātu lasi, var arī mazsālītu siļķi, zaļumus. Atkal samīca. Veido mazas bumbiņas, apviļā sasmalcinātos zaļumos vai rīvmaizē. Uz pāris stundām  ieliek ledusskapī atdzist.

Mājas siera “plauutas”

10 l vājpiena, 3 kg biezpiena 6 lauku olas, 100 g sviesta, sāls.
ķimenes vai citas garšvielas pēc ieskatiem

Lielā katlā ielej vājpienu, pieber samaltu biezpienu. Tad uz plīts silda, nepārtraukti maisot. Kad atdalās sūkalas un biezpiena masa kļuvusi staipīga, katlu noņem no plīts.
Citā katliņā izkausē sviestu, ielej sakultas olas ar sāli, ķimenēm. Caurdurī nokāš biezpiena masu, ar koka karoti kārtīgi izspaida. Liek katliņā kopā ar sviestu un olām, maisot karsē līdz veidojas viendabīga masa. Sieru formē kā vēlas, šajā gadījumā tika veidotas plauutas.
Rupjmaizes šķēles pārsmērē ar sviestu.
Gan sieru, gan bumbiņas, gan maizi kārto uz paplātes, dekorē.

atp