4. vietas ieguvēja - Anta Garbare, Ventspils
Rupjmaizes kārtojums

300 g rudzu maizes rīvmaizes, 100 g ābolu sulas.
Svaigā siera krēmam: 150 g  svaigā siera, 100 g saldā krējuma,  100 g kūpinātas siļķes filejas.
Marinētiem sarkaniem sīpoliem: 150 g sarkano sīpolu, 50 g kaperu, 20 g olīveļļas,
20 g balzamico etiķa, cukurs, sāls.
Biezpiena krēmam: 150 g biezpiena, 100 g saldā krējuma, 10 g zaļumu.
Siera čipsiem: 100 g Krievijas siera, 20 g kartupeļu cietes, baziliks.

Rudzu maizes rīvmaizi samitrina ar ābolu sulu.
Gatavo vaigā siera krēmu: siļķu filejām noņem ādu, izņem asakas, sablenderē, pievieno svaigo sieru, saldo krējumu un turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
Marinē sīpolus: sasmalcina sīpolus, kaperus, pievieno garšvielas.
Gatavo biezpiena krēmu: biezpienu izberž caur sietu, pievieno saputotu krējumu, sakapātus zaļumus un garšvielas
Gatavo siera čipsus: sarīvē sieru, sajauc ar sablenderētu baziliku (ja rodas lieka suliņa, notecina caur sietiņu), kartupeļu cieti, cep cepeškrāsnī 200o C ~ 7 minūtes.
Pasniedzot kārto kārtās, dekorē ar siera čipsiem un zaļumiem.

 

atp