3. vietas ieguvēja - Laura Timermane, Talsu novads
Torte „Kaza ziedos”

Pamatnei: 300 g rudzu maizes rīvmaizes, 150 g kazas piena saldkrējuma sviesta, 130 g medus.
Pildījumam: 2 kg kazas piena biezpiena, 300 g kazas piena saldā krējuma, 10 olas, 500 g cukurbiešu cukura, vaniļas cukurs, 100 g kviešu miltu, saldēti skābie ķirši.
Krēmam: 350 g kazas piena saldkrējuma sviesta, 200 g iebiezinātā piena
(kazas piena iebiezinātais piens ar cukuru).

Gatavo pamatni: šim nolūkam rīvmaizi samaisa ar medu un samaisa ar izkausētu sviestu.
Formas pamatni izklāj ar pergamenta papīru un ieklāj kūkas pamatni, pieblietējot to ar koka stampiņu. Kūkai no tās pašas mīklas izveido bortiņus.
Uzsilda cepeškrāsni līdz +160 0C.
Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas samaisa vienmērīgā masā (olu dzeltenumus un baltumus  puto atsevišķi stingrās putās). Kad olas ir saputotas stingrās putās, biezpiena masu iecilā olu putās. Sagatavoto pildījumu pārlej pāri cepumu pamatnei un izlīdzina.
Kūkas formu ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep 60- 80 minūtes. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku tajā vēl uz vienu stundu, neverot vaļā cepeškrāsns durtiņas.
Kūku izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī vēl uz 4 stundām. Kad kūka atdzisusi, tā ir viegli izņemama no formas.
Garnē ar krēmu un rotā ar dažādām svaigām ogām un ēdamiem ziediem.

atp