2. vietas ieguvēja - Ausma Štāle, Lažas pagasts Aizputes novads
Torte „Rudzu maizes saldais spēks”

1,5 kg rīvētas rudzu maizes, 1 l upeņu ievārījuma, 2 kg vājpiena biezpiena, 1,5 kg saldā krējuma, 0,5 kg cukura, vaniļas cukurs, želatīns, 0,5 kg saldētu upeņu (dekoram).
Rīvētu rudzu maizi apgrauzdē, atdzesē, sajauc ar upeņu ievārījumu. Biezpienu samaļ. Saputo saldo krējumu ar cukuru, sajauc ar biezpienu, pievieno izšķīdinātu želatīnu.
Traukā ar augstām malām vispirms liek rudzu maizes un upeņu masu, tad biezpiena masu. Var likt vairākas kārtas, bet augšējai jābūt biezpiena masai. Pēc tam torti liek aukstumā sastingt.
Dekorē ar upeņu ogām. Pārlej ar upeņu želeju (pagatavo no upeņu ievārījuma vai sulas). Visbeidzot dekorē ar šokolādes skaidiņām, biezpiena masu vai rudzu maizes drumstalām. Var izmantot piparmētru lapiņas.

 

 

 

atp