1. vietas ieguvēja - Silvija Mame, Liepāja
Torte „Dzintara laiva”

Pirmajam biskvītam: 200 g rudzu maizes („Lāču”) rīvmaizes, 200 g sviesta, 200 g cukura, 4 olas, 50 g trekna piena.
Saputo atlaidinātu sviestu ar cukuru līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno olas un visu saputo,  līdz masa kļūst gaiši dzeltena. Iemaisa rudzu maizes rīvmaizi un pienu.
Cep 180o C aptuveni 30 minūtes.
Otrajam biskvītam: 200 g baltmaizes ( „Lāču”) rīvmaizes, 200 g cukura, 9 olas, 100 g saldā krējuma.
Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pakāpeniski pievieno baltmaizes rīvmaizi un saldo krējumu, samaisa. Iecilā atsevišķi saputotus olu baltumus un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180o C.
Pirmajam pildījumam: 700 g biezpiena, 300 g Smiltenes krēmsiera, 400 g cukura,
250 g saldā krējuma, citrona miziņa.
Biezpienu 2 reizes izmaļ, pievieno krēmsieru, cukuru un rīvētu citrona miziņu.
Saputo saldo krējumu ar daļu cukura un iemaisa biezpiena masā.
Otrajam pildījumam: 800 g biezpiena, 300 g ķirbja biezeņa, cidoniju sīrups (pēc garšas), 200 g saldā krējuma, 300 g cukura, 45 g želatīna, citrona sula ( pēc garšas).
Divas reizes izmaltam biezpienam pievieno iepriekš izvārītu ķirbja biezeni, cidoniju sulu un daļu cukura. Pievieno saputotu saldo krējumu ar cukuru, citrona sulu un želatīnu.
Dekoram: citrona čipsi, kivi pulveris, rudzu rupjmaize, svaigi ziedi ( ēdami).

 

 

atp