Rēzeknē Latgales reģiona konkurss
„Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”

GALERIJA

30.jūlijā biedrība „Siera klubs” un „Latvijas maiznieku biedrība” sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un aģentūru „Kultūras un tūrisms centrs” organizēja Latgales reģiona konkursu „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”. Mērķis - popularizēt divu senu un veselīgu produktu izmantošanu kulinārijā un konditorejā, radīt jaunas receptes, veidot biezpiena un maizes saskaņu ar citiem Latvijas produktiem, iegūstot jaunu garšu buķetes. Tas izdevās!
Rēzeknē ieradās 21 konkursants, katrs ar 4 kg smagu maizes un
biezpiena gardumu. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja baudīt 84 kg tortes, kliņģerus, sacepumus, kēksus, cepumus... Konkursanti pieteikušies no Līvānu, Preiļu, Riebiņu, Daugavpils, Ilūkstes, Vārkavas, Kārsavas, Ludzas, Dagdas un citiem novadiem. Protams, arī no Rēzeknes.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova gandarīta par tik lielu atsaucību:  „Konkurence bija milzīga, jo konkursantu vidū bija ļoti spēcīgi meistari. Bet tieši tāpēc bija interesanti.”
„Latvijas Maiznieku biedrības” izpilddirektore Gunta Duka: „Gardumi bija fantastiski, liels paldies visiem konkursantiem. Jācer, ka Rēzeknes pilsētas svētku dalībniekiem garšoja.”
Žūrijā strādāja Edgars Zaķis - šefpavārs no Īrijas, Gunta Duka - Latvijas maiznieku biedrības izpilddirektore, pārtikas tehnoloģe, Edgars Grāvītis starptautisku konkursu žūrijas loceklis, AS "Rīgas dzirnavnieks" maizniekmeistars, pārtikas tehnologs.
1.vietu ieguva Aina Barsukova no Kārsavas, torte „Mežrozīte”
2. vietu ieguva Svetlana Ustinova no Rēzeknes, torte „Maigums”
3. vietu ieguva Ināra Liepiņa no Preiļiem, gardums „Saldā rudzu maize”
Šīs konkursantes saņēma Eiropas parlamenta deputātes Ivetas Grigules dāvātos trīs dienu bezmaksas braucienus uz Briseli. Rēzeknes pašvaldības aģentūras „Kultūras un tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina uzvarētājām pasniedza diplomus un sadzīvē noderīgas lietas.
Visi konkursanti saņēma balvas no AS „Rīgas dzirnavnieks”, AS „Interbaltija AG”, SIA „Puratos Latvia”, „Latvijas Maiznieku biedrība”.
Par skatītāju simpātijām kļuva Haralds Saušs (Daugavpils), uzkodu plate „Vasaras kaisle” un Ilona Nikolajeva (Riebiņu novads), torte „Ai, Latgale, tu dvēselīte mana”. Viņi saņēma dāvanu kartes.
Papildus apbalvoti tika konkursanti, kas konkursā piedalījās trešo gadu: Ilona Nikolajeva, Svetlana Vidžupe, Alīda Sadovska un Dāvids Stremjanovs. Dāvidam arī balva kā visjaunākajam konkursa dalībniekam.

 

1.vieta Ainai Barsukovai no Kārsavas, torte „Mežrozīte”

 

2. vieta Svetlanai Ustinovai no Rēzeknes, torte „Maigums”

 

3. vieta Inārai Liepiņai no Preiļiem, gardums „Saldā rudzu maize”

RECEPTE
   

4. – 5. vieta Lilijai Razminovičai no Ilūkstes novada, torte „Gulbju ezers”

 
 

4. – 5.vieta Tatjanai Seļezņovai no Rēzeknes, torte „Dāvana”

 
 

6. vieta Svetlanai Vidžupei no Dagdas, torte „Laimes nesēja”

7. vieta Ilzei Atvarai-Briškai no Preiļiem, torte „Rožu klēpis”

8. vieta Ērikam Aleksejevam no Ilūkstes novada, torte „Latvijas brūnā”.

Skatītāju simpātija: Haralds Saušs (Daugavpils), uzkodu plate „Vasaras kaisle”

Skatītāju simpātija: Ilona Nikolajeva (Riebiņu novads), torte „Ai, Latgale, tu dvēselīte mana”

Ilona Smirnova, Rēzeknes novads, „Kliņģeris ar biezpienu un svaigu foreli”

RECEPTE

Astrīda Grīnberga, Līvānu novads, torte „Burkāni rudzu laukā”

Mārīte Lipska, Ludza, gardums „Sapnis”

RECEPTE

     

Alīda Sadovska, Aglonas novads, torte „Justīne”

Svetlana Griga, Līvānu novads, torte „Lasis biezpienā”

Benelda Freimane, Līvānu novads, gardums „Dāmu pirkstiņi”

RECEPTE

     

Olita Lauska, Vārkavas novads, torte „Lauku odziņa”

Natālija Sosnare, Ilūkstes novads, „Biezpiena kēkss”

RECEPTE

Aļona Andrejeva, Rēzeknes novads, gardums „Lauku sēta”, gatavoja Baiba Viļuma

     
 

Olga Zaiceva, Ludza, „Biezpiena pīrāgs”

Dāvids Stremjanovs, Aglonas novads, torte „Pļaviņa”

 

     
atp