Zemgales reģiona konkurss „Biezpiena un maizes gardumi” noslēdzies

GALERIJA

27. augustā Jelgavā notika Piena, maizes un medus svētki un to ietvaros – biedrības „Siera klubs” un „Latvijas Maiznieku biedrības”, sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi KULTŪRA, organizētais Zemgales reģiona konkurss „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”. Piedalījās 16 konkursanti no Tērvetes, Dobeles, Auces, Saldus, Bauskas, Aizkraukles un Jelgavas.
Spēcīgas meistares, kaut arī profesionāles tikai dažas. Skaisti un ar lielu izdomu veidoti gardumi – galvenokārt saldās tortes.
Žūrijas lēmums pēc stingras, pat skrupulozas vērtēšanas dalījās šādi:
1.vietas ieguvēja Sandra Zariņa (Jaunpils), torte „Melleņu nakts” (torti prezentēja Lauma un Kristīne Liepiņas)
2.vietas ieguvēja Ilze Kupča (Baldone), torte „Latvijas vitamīnu grozs”
3.vietas ieguvēja Inese Bedeice (Jelgava), torte „Puķes ir dabas skaistākie vārdi”
4.vietas ieguvēja Rēzija Simona Apsīte (Jelgava), torte „Mūūū-ka”
5. - 6 vietas ieguvēja Česlava Kizakova (Bauska), torte „Pārsteigums”
5. - 6. vietas ieguvēja Sandra Latiša (Tērvete), torte „Oranžās brīvdienas”
7. vietas ieguvēja Ilva Liepniece (Auce), torte „Pārpilnības rags rožu dārzā”
Labi startēja arī Tatjana Cvetkova (Aizkraukle), torte „Aizkraukles garša”, Teresa Djomina (Dobele), torte „Vasaras sapnis”, Viktorija Petričica (Jelgava), torte „Vasara”, Laura Rozenfelde (Dobele), torte „Lapsa”, Raiens Šnepsts un Endijs Šnepsts (Tērvete), gardums „Gardā biezpiena kūka”, Kristīne Mieriņa-Sleže (Saldus), „Biezpiena un rudzu rīvmaizes gardums”, Inese Meikulova (Dobele), torte „Medus skūpsts rožu dārzā”, Pāvels Dilba (Jelgava), torte „Paradīzes dārzā”, Inga Eglīte (Auce), torte „Jelgavas torte”.
Skatītāju simpātiju balvas – dāvanu kartes ieguva Sandra Latiša un Rēzija Simona Apsīte.
Pasākumā un žūrijas darbā piedalījās visu četru reģionu konkursu ģenerālsponsore – Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule. Viņa sagādāja dalībniekiem patīkamu pārsteigumu: dāvāja braucienus uz Briseli ne tikai 1. – 3. vietu ieguvējām, bet arī Jelgavas Amatu skolas trijiem audzēkņiem, kuri piedalījās konkursā: Rēzijai Simonai Apsītei, Viktorijai Petričicai un Pāvelam Dilbam, vēlot viņiem nākotnē kļūt par labiem speciālistiem un sava amata meistariem.
Konkursa organizatorus un dalībniekus uzrunāja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Jelgavas pilsētas pašvaldības KULTŪRA vadītājs Mintauts Buškevics, pateicoties par garšīgajiem mirkļiem Piena, maizes un medus svētkos.
Balvu bija daudz. Tās no AS „Rīgas dzirnavnieks”, biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome”, AS „Interbaltija AG”, SIA „Puratos Latvia”, piena pārstrādes un maizes cepšanas uzņēmumiem.
„Mūsu saldā vasara noslēgusies. Šā gada konkursos kopā piedalījās 74 dalībnieki, daudz vairāk nekā pērn un aizpērn. Tas nozīmē, ka atkal tapušas jaunas receptes, kurās šogad izmantots biezpiens un maize. Ir liels gandarījums par atsaucību un uzdrīkstēšanos, par darbu, ko konkursanti ieguldīja, gatavojot gardumus, un to sortiments bija tik plašs: tortes, kēksi, kliņģeri, pildīti maizes klaipi, cepumi, plātsmaizes, pat zupa,” tā pasākumu kopumā vērtē „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova.
„Latvijas Maiznieku biedrības” izpilddirektore Gunta Duka patīkami pārsteigta, ka konkursantes vērienīgi un prasmīgi atradušas pielietojumu konditorejas izstrādājumos rīvmaizei un maizei. Daudzveidība ir garants maizes izmantošanas palielināšanai.
Ja šā gada konkursu dalībnieku skaitam pieplusē aizpērnā un pērnā gada tortu konkursu konkursantus, tad cipars ir iespaidīgs – gandrīz 200 konkursanti.

 

1. vietas ieguvēja Sandra Zariņa (Jaunpils), torte „Melleņu nakts” (torti prezentēja Lauma un Kristīne Liepiņas)

RECEPTE

 

2. vietas ieguvēja Ilze Kupča (Baldone), torte „Latvijas vitamīnu grozs”

RECEPTE

 

3. vietas ieguvēja Inese Bedeice (Jelgava), torte „Puķes ir dabas skaistākie vārdi”

RECEPTE
   

4. vietas ieguvēja un skatītāju simpātija Rēzija Simona Apsīte (Jelgava), torte „Mūūū-ka”

 
 

5. - 6. vietas ieguvēja Česlava Kizakova (Bauska), torte „Pārsteigums”

5.- 6. vietas ieguvēja un skatītāju simpātija Sandra Latiša (Tērvete), torte „Oranžās brīvdienas”

RECEPTE

7. vietas ieguvēja Ilva Liepniece (Auce), torte „Pārpilnības rags rožu dārzā”

 
 

Tatjana Cvetkova (Aizkraukle), torte „Aizkraukles garša”

Teresa Djomina (Dobele), torte „Vasaras sapnis”

RECEPTE

Viktorija Petričica (Jelgava), torte „Vasara”

     

Laura Rozenfelde (Dobele), torte „Lapsa”

Raiens Šnepsts un Endijs Šnepsts) (Tērvete), gardums „Gardā biezpiena kūka”

RECEPTE

Kristīne Mieriņa-Sleže (Saldus), „Biezpiena un rudzu rīvmaizes gardums”

     

Inese Meikulova (Dobele), torte „Medus skūpsts rožu dārzā”

Pāvels Dilba (Jelgava), torte „Paradīzes dārzā”

Inga Eglīte (Auce), torte „Jelgavas torte”

     

Žūrija

Iveta Grigule, Eiropas Parlamenta deputāte

Edgars Grāvītis, AS „Rīgas dzirnavnieks” maizniekmeistars, starptautisku konkursu žūrijas loceklis

Rita Vectirāne, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece

Sarmīte Babāne, biedrības „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” projektu vadītāja

Daiga Kunkulberga, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētā profesore, vadošā pētniece

atp