Jauni sadarbības partneri

Biedrība „Siera klubs” vienmēr ir gandarīta par jauniem sadarbības partneriem. Šoreiz tas ir Līvānu gardēžu klubiņš, kuru vada aktīvs sirdscilvēks Ināra Ivanova.
Decembra nogalē biedrības vadītāja Vanda Davidanova devās uz Līvāniem, kur pie Lidijas Gļaudas notika saimnieču kopā sanākšana. Pasākuma tēma bija Vecgada vakara Latgales ēdieni. Protams, divpadsmit! Un ne mūsdienu gardumi, bet gatavoti pēc atmiņās saglabātām kulinārā mantojuma receptēm.
Putraimdesas, sutināti kāposti ar cūku ribiņām, studiņš, zirņu pikas, no samaltas zirņu masas gatavota zivs, pildīta līdaka, vinegrets, rasols ar pašu gatavotu majonēzi, mājās sieti dažādi sieri, speķa pīrāgi, taukos vārītas rozā un dzeltenas rozītes, no smilšu mīklas cepti cepumi, vāverītes, sēnītes, eži, plātsmaizes, biezpiena mājiņas… Ne visu ar spalvu aprakstīt! Nobaudīt un atcerēties bērnības garšu gan gribējās, un tas izdevās.
Ēdienus gatavoja Ināra Ivanova, Ilze Kalnriekstiņa, Zigrīda Račika, Benelda Freimane, Astrīda Grīnberga, Ņina Cakule, Svetlana Griga, Zinaida Turkupole, Elita Stikāne, Pēteris Račiks un citi.
Benelda, Astrīda un Svetlana „Siera klubam” zināmas, jo piedalījās konkursā „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”, kas notika Rēzeknē.
„Vidzemes TV” par Vecgada vakara ēdieniem gatavoja raidījumu „100 receptes Latvijas simtgadei” (skat. ReTV).
V.Davidanova un I.Ivanova pārrunāja sadarbību 1917. gadam.