PRESES KONFERENCE

14.jūlijā biedrība „Siera klubs” rīkoja Preses konferenci svētku „Latvijas novadu Siera diena 2015” sakarā. Bija ieradušies žurnālisti no dažādiem laikrakstiem, radio, TV, ziņu aģentūras LETA.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova klātesošos informēja par Siera dienas programmu, uzsverot interesantākās un atraktīvākās norises. Tā kā preses konferencē piedalījās piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji, tad žunrālisti uzdeva jautājumus par situāciju piena pārstrādē un par eksportu.
Biedrības „Siera klubs” biedri – šefpavāri Tomass Godiņš un Astrīda Čeppe gādāja par cienastu: garšīgiem piena kokteiļiem un uzkodām ar sieru. Vasarīgi salāti tika gatavoti ar sieru „Mocarella”.
„Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova: „Beidzot Latvijā mums ir pašiem savs siers „Mocarella”. To ražo AS „Smiltenes piens” un AS „Jaunpils pienotava”. Pircējiem būs izvēle: pirkt to, kurš labāk garšos, lai gan abu uzņēmumu „Mocarella” ir brīnišķīga.”
Bagātīgs bija sieru degustāciju galds, kurā celtās desmit sieru šķirnes: „Smiltenes MAAZDAMER” (arī jauns, ļoti kvalitatīvs siers), „Jaunpils Zelta”, „MŪKA”, „Olimps”, SIA „ELPA” Kazdangas sieri un citi.
V.Davidanova: „Prezentēju vēl vienu jaunumu – AS „Jaunpils pienotava” Ķimeņu sieru. Līdz šim Ķimeņu jeb Jāņu sieru Latvijā piedāvāja pieci piena pārstrādes uzņēmumi. Tiem pievienojies sestais – Jaunpils pienotava. Nogaršosim, novērtēsim! Ķimeņu siera Latvijai nekad nebūs par daudz!”
Lieliskā saimniece Gunta Stepanova no Skrundas žurnālistus cienāja ar pašas ceptu siera torti. AS „Interbaltija AG” Mārketinga vadītāja Solvita Meļņikova pasniedza trīs veidu rozā atspirdzinošus vīnus, par kuriem bija arī interesants stāsts.
Žurnālisti preses konferenci vērtēja Mārtiņa Rītiņa vārdiem: „Kas var būt labāks par šo!”

FOTGRĀFIJAS no tikšanās

 

atp