Seminārs PIKC Valsts SIA „Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”(RTRIT) 15. oktobrī

Biedrība „Siera klubs” RTRIT organizēja semināru „Meistara diena”.  Programmā lekcijas, sieru un siera uzkodu un biezpiena degustācija, pēc tam mācību laboratorijā paraugēdienu gatavošana, izmantojot sieru, biezpienu un citus produktus. Pēc tam arī ēdienu degustācija. Lektori: restorāna „MUUSU” šefpavārs Kaspars Jansons, restorāna „Kaļķu vārti” pavārs Haralds Saušs, „Siera kluba” vadītāja Vanda Davidanova un RTRIT ēdināšanas nodaļas vadītāja Livija Brūvere.
Degustācijai bija klāti trīs galdi. Semināristi varēja nogaršot un novērtēt 14 šķirņu sierus, uzkodas, siera sāļo kliņģeri u.c. Garšoja, tāpēc paplātes tukšojās. Jauniešiem bija vērtējums, kurus sierus viņi gribētu atcerēties.
Gatavot ēdienus kopā ar slaveno, pieredzes bagāto šefpavāru Kasparu Jansonu gribēja daudzi topošie pavāri, un Kaspars neliedza jauniešiem pārbaudīt un papildināt prasmes. Jaunie pavāri sadalījās vairākās grupiņās, katrai Kaspars deva savu uzdevumu: vieni vārīja zupas, otri gatavoja salātus, trešie – pamatēdienu, ceturtie – desertus... Darbs ritēja kā pulksteņa zobratiņi. Protams, Kaspars uzraudzīja, mācīja, aizrādīja, slavēja.
Kad ēdieni bija gatavi, katra grupa savus gatavotos gardumus prezentēja un piedāvāja visiem nobaudīt. „Ēdienu gatavošanas procesā iesaistīju vismaz piecpadsmit jauniešus. Par viņiem varu teikt labus vārdus – viņus interesē pavāra darbs, cerams, ka viņi pēc gadiem būs sava amata meistari,” tā K.Jansons.
Mācību laboratorijā ēdienu gatavošanas procesu vēroja daudzi desmiti interesentu. Pēc tam katru ēdienu pagaršoja. Vērtējums? Ļoti garšīgi! Visbeidzot atskanēja skaļš „paldies!”

SKATĪT GALERIJU