Semināru cikls „Uzturs, veselība, skaistums, harmonija”

Biedrība „Siera klubs” jau vienpadsmito gadu organizē semināru „Uzturs, veselība, skaistums, harmonija”. Šajā plašajā tēmā vienmēr iekļaujam jaunas un noderīgas sadaļas, - tā būs arī 2014. gadā. Atkal ir atrasti jauni produkti un receptes ar pārsteidzošām garšām, jauni dzērieni, jaunas gudrības un zinoši lektori. Gandrīz katru tēmu papildinās bagātīga degustācija.

Uzmanību!

Semināri notiks
„RIMAN” profesionālajā vidusskolā
2014. gada 30. janvārī,
20. februārī,
20. martā
no plkst. 10.00 līdz 16.00;

Šie ir maksas semināri.
Visu trīs semināru apmeklētāji saņems bonusu – divus papildus bezmaksas seminārus kā dāvanu!
Semināristiem, kas apmeklēs 3 seminārus, izsniegsim LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts Izglītības satura centra sertifikātus (iespējami arī citi sertifikāti).

Par bonusiem

Pirmais – mazā „Ēģipte” Latvijā: lekcijas par dažādu pienu sieriem, degustācija, izjāde ar kamieļiem, pastaiga ar lamām, ēdienu gatavošana no kamieļmātes piena un kamieļa gaļas.
Otrais – Latgales vai Kurzemes kulinārais mantojums, vai iespēja pašiem semināristiem pieteikt interesējošu tēmu.

 

 

Dalībnieku skaits ierobežots.
Lūgums pieteikties līdz 2014. gada 24. janvārim, sūtot pieteikumus uz e-pastu sieraklubs@inbox.lv
Sīkāka informācija pa tālrunu 29487375.

Ar cieņu
biedrības „Siera klubs”
valdes priekšsēdētāja                                                                  
V.Davidanova

 

 

Programma semināram 30. janvārī, plkst. 10.00- 16.00

• Brokastis no lauku mājām (cūkgaļas kūpinājumi, marinēti ķiploku ziedi, sīpolu marmelāde, saldie mājas sieri u.c.). Tikšanās ar ražotājiem.
• Rīta KAFEJA (ozolzīļu, cigoriņu, miežu, burkānu). Tikšanās ar ražotāju. Degustācija.
• Lekcija „Komunikācija un sadarbība darba vietā (arī ģimenē)
Biznesa augstskolas „Turība” lektore, viesnīcu un restorānu asociācijas eksperte Ruta Žvale
• Sieru un vīnu saderība. Degustācija.
AS „Interbaltija AG” Mārketinga daļas vadītāja Solvita Meļņikova
• Gaļas ēdieni pasaules virtuvēs, paraugēdienu gatavošana no ķengura, bifeļa, zirga gaļas, izmantojot sierus.
Šefpavārs no Vācijas Markuss

Programma semināram 20. februārī, plkst. 10.00-16.00

• Brokastis no lauku mājām (jēra gaļas desas, cepetis, pastēte, siltie ēdieni ar jēra gaļu un sieru un marinēto dārzeņu salāti). Tikšanās ar ražotājiem.
• Šefpavāres Ināras Liepiņas vārītās kafijas
ZS „Bērzi” īpašnieces Kristīnes Pilienas kazas piena saldējums un saldējuma kūciņas.
• Lekcija „Lietišķā saskarsme mācību iestādēs, klientu apkalpošanā”.
Biznesa augstskolas „Turība” lektore, Viesnīcu un restorānu asociācijas eksperte Ruta Žvale
• Dzērieni, kas uzlabo ēdienu garšu (rums, konjaks u.c.).
Solvita Meļņikova AS „Interbaltija AG” Mārketinga daļas vadītāja
• Ekoloģisko garšvielu un to maisījumu degustācija, stāsts par dabiskām garšvielām, to gatavošanu.
• Kopā ar šefpavāru Tomasu Godiņu (restorāns „Neiburgs”) gatavojam igauņu virtuves raksturīgākos ēdienus.

Programma semināram 20.martā, plkst. 10.00-16.00

• Izsmalcinātas veģetāras brokastis
Šefpavāre Astrīda Čeppe
• Lekcija „Emocijas. Emocionāla inteliģence panākumu gūšanā un komunikācijā dažādās dzīves situācijās”.
Biznesa augstskolas „Turība” lektore, Viesnīcu un restorānu asociācijas eksperte Ruta Žvale
• Dabīgo tēju darbnīcas gudrības (tējas, tinktūras, sīrupi, ārstniecības augi – arī uzturā)
Zemnieku saimniecības „Silkalni” īpašniece Zeltīte Kaviere
• Līgas Rūķes našķi no sēkliņām, riekstiem un rozīnēm
• Dzērieni, kas vēsā laikā „silda” kopā ar karstu tēju
AS „Interbaltija AG” mārketinga vadītāja Solvita Meļņikova
• Lekcija par jaunumiem konditorijā (pamatizejamvielas, taukvielas, cukuri, pildījumi, garšvielas, želejošie produkti u.c.)
Prakstiskās nodarbības – CEPSIM gardumus!
„Baltic Restaurants Latvija” konditorijas ražošanas vadītāja Dina Gira