Biedrības   „Siera klubs”
atskaite par paveikto 2014. gadā

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.01. Rīgā seminārs „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”
(siera saderība ar dažādām gaļām, siers gaļas ēdienos), piedalās  semināristi no visas Latvijas.
20.02. Rīgā  seminārs „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”
(siera saderība ar dārzeņiem, augļiem), piedalās semināristi no visas Latvijas.
20.03. Rīgā seminārs „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”
(siers konditorejā), piedalās semināristi no visas Latvijas.
27.03. Rīgā tikšanās ar reģionālās preses pārstāvjiem, viņu informēšana par nozari,
sieru degustācija.
06.05. Rīgā seminārs par sieru un vīnu saderību kopā ar AS „Interbaltija”, degustācija.
10.05. Skrundas pilsētas svētku ietvaros Kurzemes reģionālais konkurss „Sieru saldā torte”.
07.05. Ogres tehnikumā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas, degustācija, siera
ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
13.05. Kandavas Valsts tehnikumā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas, degustācija,
siera ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
Maijā – jūnijā visos novados konkurss „Mans īpašais siers” mājražotājiem
kopā ar žurnālu „Mājas Viesis”, konkursa noslēgums kopā ar „LA” žurnālistiem. Publikācijas 5 (piecos) žurnāla „Mājas Viesis”numuros.
12.06. Rīgā Preses konference žurnālistiem par nozarē svarīgāko, arī par „Siera
kluba” aktivitātēm, sieru un siera ēdienu degustācija.
20.06. Smiltenes pilsētas svētku ietvaros Vidzemes reģiona konkurss „Siera saldā torte”.
05.07. Valmierā svētki „Latvijas novadu Siera diena”.
28.06. Aglonā Latgales reģiona konkurss „Siera saldā torte”.
10.07. Viļānos seminārs „Viss par sieru”. Lekcijas, sieru degustācija, ēdienu gatavošana.
26.07. Auces pilsētas svētku ietvaros Zemgales reģiona konkurss „Siera saldā torte”.
22.08. Rucavā „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana” (piena
produkti kulinārā mantojuma ēdienos Kurzemē).
Maijā – septembrī pieci semināri sabiedriskajā centrā „Jaunlazdas”(sieru
popularizēšana, degustācija).
11.09. Skrundas profesionālajā vidusskolā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas,
degustācija, siera ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
24.09. Liepājas Valsts tehnikumā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas, degustācija,
siera ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
06.10. Smiltenes tehnikumā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas, degustācija, siera
ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
15.10. Rēzeknes tehnikumā seminārs „Meistara diena”. Lekcijas, degustācija, siera
ēdienu gatavošanas demonstrējumi.
30.10. Kokneses novadā piedalīšanās ZS „Vecsiljāņi” organizētajā seminārā par cieto
sieru ražošanu, kā arī par siera un medus saderību.
05.11. Rīgā Vislatvijas konkurss siera plašu gatavošanā, piedalās 16 komandas.
Augustā – novembrī grāmatas „Pavārdziesma sieram” sagatavošana un izdošana.

SECINĀJUMI

Biedrības „Siera klubs” visi pasākumi īstenoti, lai popularizētu nozari, piena produktus – galvenokārt sieru un biezpienu. Semināros esam aptvēruši jauniešus vecumā no 15 līdz 20 gadiem (viņu veselībā siers un biezpiens īpaši svarīgi) un cilvēkus vecumā no 25 līdz 60 gadiem (īpaši tiek uzrunātas sievietes, jo viņas ģimenē ir galvenās produktu gādātājas un ēdienu gatavotājas).
Visi pasākumi ir izglītojoši.
Siera svētkos piedalījās līdz 5 tūkst. cilvēku.
Semināros „Meistara diena” piedalījās apmēram 600 topošie pavāri.
Konkursos „Siera saldā torte” piedalījās 64 tortu cepējas, viņu veikumu redzēja vairāki tūkstoši cilvēku, jo pasākumi notika pilsētu svētku ietvaros.
Par „Siera kluba” pasākumiem bijušas vairāk nekā 35 publikācijas centrālajā un reģionālajā presē, kā arī reportāžas  par pasākumiem (konkursiem „Siera saldā torte”, par semināriem „Meistara diena” un „Latvijas novadu Siera diena”) TV.

 

atp