Seminārs zemniekiem Dundagā

PLPKS  „Dundaga” zemniekiem – piena ražotājiem organizēja semināru „Kooperatīva darbības attīstība un konkurētspējas palielināšana”.
Seminārā piedalījās arī biedrības „Siera klubs” biedres, nolasot lekcijas un sagatavojot paraugēdienus no siera. Semināristi uzzināja, cik vērtīgs ir piens, kuru dēvē par balto zeltu. Cilvēkbērna pirmais ēdiens ir mātes piens. Turpmākās dzīves laikā piens tiek dažādots, pārvēršot to neskaitāmos veidos. Veselībai svarīgākais ir kalcijs, olbaltumvielas un vitamīni, ko piens satur un kas pāriet piena saražotajos produktos.
Skrundas profesionālās vidusskolas pasniedzēja, izslavētā godu saimniece Gunta Stepanova bija sagatavojusi vairākus ēdienus ar PLPKS „Dundaga” ražotajiem sieriem. Semināristiem bija pārsteigums, ka siers iederas tik daudzos ēdienos. Visiem ļoti garšoja vērša astes un dārzeņu zupa ar sieru „Mare”. Izcili bija divu veidu salāti ar sieru. Pat galertā sieram bija atrasta vieta! Siera platēs zemnieki redzēja vienkopus „Dundagā” ražotos visus sierus. Īpaši bija izcelts siers „Taizelis”, - tāds vienīgais Latvijā.
Nebija aizmirsts otrs svarīgs piena produkts – biezpiens, no kura bija izcepts sāļais sacepums.
Skaista un garda bija ar sieru „Mare” ceptā torte. Jā, arī torte bija apliecinājums, ka siers sader ar jebkuru produktu un iederas gandrīz vai katrā ēdienā.
Zemniekiem bija gandarījums, ka viņu ražotais piens ir svarīgs un nepieciešams, un no tā iegūtie produkti ir izcili. Tāpēc ir vērts strādāt un attīstīt piena ieguves nozari.

 
       
 
atp