ALĪDA SADOVSKA, skatītāju simpātijas balvas ieguvēja.
Torte „Vasaras sapnis”

Biskvītam: 300 g. medus,3 olas, 1 glāze cukura, 1 ēdamkarote sodas,
4 glāzes miltu.
Visas sastāvdaļas katliņā labi samaisa un liek ūdens peldē. Karsē apmēram līdz 80°C  (masa saputojas, kļūst gaiša un palielinās apjomā). Noņem no uguns un ļauj nedaudz atdzist, tad klāt ber četras glāzes miltu un atkal labi izmaisa. Iegūto masu sadala četrās daļās.
Tortes formu ieeļļo, izkaisa ar mannu. Cep četrus biskvītus (200°C apmēram 10 minūtes). Izceptās kārtas atdzesē un pārsmērē ar krēmu.

1.krēmam: 1 litrs krējuma, 1 glāze cukura, šķipsniņa citronskābes, 200 g marmelādes konfekšu.
Krējumu, cukuru un citronskābi samaisa. Ar šo krēmu pārsmērē pirmo un trešo biskvītu. Uz šiem biskvītiem uzber sasmalcinātas marmelādes konfektes.
2. krēmam: 200 ml saldā krējuma, 2 ēdamkarotes cukura, 200 g „Talsu Deviņkalnu
siera”.
Krējumu saputo ar cukuru un pievieno smalki sarīvētu sieru. Ar šo krēmu pārsmērē tortes otro biskvītu.
 3.krēmam: 200 ml saldā krējuma, 2 ēdamkarotes cukura, 200 g Lazdonas „Baltā  biezpiena siera”.
Visas sastāvdaļas saputo un ar šo krēmu noklāj tortes augšējo biskvītu.
Tortes malu dekorēšanai: 200 g. auzu pārslu, 100 g sviesta, 2 - 3 ēdamkarotes cukura.
Sviestā sacep auzu pārslas, kas samaisītas ar cukuru. Ar šo masu nosmērē tortes malas.
Torti dekorē ar ogām.

 

atp