GENĀDIJS DOROŽKO, 3.vietas ieguvējs Torte „Minnija”

 Tumšajam biskvītam: 2 glāzes kviešu miltu, 4 olas, 2 glāzes cukura, šķipsniņa sāls, 2 glāzes rupji rīvētu  burkānu, 0,5 glāzes augu eļļas,1 tējkarote sodas, 1 citrona sarīvēta  miziņa, 100 g rozīņu, 0,5 tējkarotes kanēļa, samalts  muskatrieksts, naža gals ingvera.
Rīvētiem burkāniem   pievieno nedaudz ar cukuru saputotas  olas, augu eļļu, rozīnes, garšvielas, sodu, sāli, citrona miziņu un kārtīgi izmaisa. Pievieno  miltus un vēlreiz samaisa. Masu Ielej ietaukotā un apkaisītā ar rīvmaizi formā, cep (180o) līdz gatavībai. Ļauj biskvītam nedaudz atdzist , izņemt no formas un pilnīgi atdzesē uz režģa. Sagriež 2 plāksnēs.

Gatavo tumšajam biskvītam krēmu: rūpīgi samaisa 250 g  sablenderētā Lazdonas „Baltā biezpiena siera”,150 g skābā  krējuma, pusglāzi cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura.  Krēmu smērē starp biskvīta kārtām.

Gaišajam biskvītam: 6 olas, 2 glāzes cukura, 300 g miltu, 1 tējkarote sodas.
Visas sastāvdaļas samaisa, lej tortes formā un 180oC cep biskvītu.
Gatavo gaišajam biskvītam krēmu: 400 g sablenderēta  Muižas siera, 400 g skābā krējuma, ½ glāzi cukura -  sablenderē. Krēmu smērē starp biskvīta kārtām, krēmam virsū liek ripiņās sagrieztus banānus . Banānu kārtu pārklāj ar dzērveņu ievārījumu.

Tortes apdarei izmanto olbaltuma krēmu , kuram ir pievienota burkānu un biešu sula, kā arī šokolādes glazūra.

atp