ILONA NIKOLAJEVA, 1.vietas ieguvēja.
Torte „Pēterdienas siera ritulis ozola vainagā”

Brūnajam biskvītam: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 11 ēdamkarotes „Aglonas rudzu plaucētas maizes”, kanēlis,  1 tējkarote  kartupeļu cietes,  vaniļas cukurs, 2  ēdamkarotes „Latvijas balzama”.
Cep vienu kārtu brūnā biskvīta: olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus rūpīgi samaisa ar cukuru. Baltumus – saputo stingrās putās un iecilā dzeltenumos, pievieno receptē norādītās pārējās sastāvdaļas. Biskvītu cep 170oC.
Baltajam biskvītam: 20 olas, 20 ēdamkarotes cukura, 16 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes, vaniļas cukurs, 200 g „Talsu Deviņkalnu siera”.
Cep divas kārtas baltā biskvīta: olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus rūpīgi samaisa ar cukuru. Baltumus – saputo stingrās putās, pievieno receptē norādītās pārējās sastāvdaļas (kā pēdējo pievieno smalki sarīvētu sieru). Samaisa. Mīklu sadala 2 daļās. Katru biskvīta ripu cep atsevišķi 170oC.
Vārīto krēmu pirmās (apakšējās) kārtas pārziešanai gatavo no
250 g Mālpils siera,  300 g piena, šķipsniņas sāls, vaniļas cukura, 2 olu dzeltenumiem, 100 g cukura, 15 g kartupeļu cietes, 10 g želatīna,  200 g saputota saldā krējuma, 1 citrona sulas.

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls,  citrona sulu, iemaisa kartupeļu cieti. Olu masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, pēc tam uzbriedinātu  želatīnu, šo masu ūdens peldē iebiezina, atdzesē, ik pa laikam maisot. Masā iecilā saputotu saldo krējumu un sarīvētu sieru.
Krēmu otrās – brūnās  kārtas pārziešanai gatavo no sarīvēta 200 g Mālpils siera,100 g saldā krējuma,200 g svaigu upeņu un 50 g cukura.
Saputo saldo krējumu ar cukuru, ieber sarīvētu sieru un svaigas upenes.
Uz šā krēma liek baltā biskvīta kārtu un gatavo krēmu tortes apdarei. Saputo 150 g siera  „Smiltenes Maazdamer” un 100 g  „Latgales piensaimnieka” brūnā našķa..
Rotājumi: ozola lapas cep no kārtainās mīklas un smilšu mīklas Cukura glazūru iekrāso ar spinātu sulu. Ozolzīles cep no smilšu mīklas un iekrāso ar brūno un balto šokolādi. Dzeltenā siera krāsa iegūta no burkānu sulas.

Tortes virsmu pārklāj ar ozola lapām un ozolzīlēm.
atp