Skatītāju simpātijas balvas ieguvēja Zane Valaine.
Torte „Meža karaliene”

Šokolādes biskvītam: 90 g kakao, 600 g cukura, 360 g miltu, 2 tējkarotes sodas, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 1 tējkarote sāls, 300 g piena, 175 g sviesta, 3 olas.
Bļodā ber sausās sastāvdaļas un samaisa. Pievieno olas, sviestu, pienu un vēlreiz izmaisa, līdz veidojas viendabīgā masa.
Lej sagatavotā pannā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180oC, 30    minūtes. Biskvītu atdzesē, tad pārgriež uz pusēm.

Cepumam: 230 g miltu, 95 g cukura, 1 ola, 115 g sviesta, 3 g sāls, 4 g sodas, 3 g kanēļa.
Sajauc visas sausās sastāvdaļas,  pievieno olu un sviestu, ātri samīca
viendabīgā masā. Liek ledusskapī 30 minūtes „atpūsties”
Tad iepriekš sagatavotā pannā liek plānā kārtiņā un cep sakarsētā krāsnī 180oC.
Kad cepums atdzisis, to sadrupina un sajauc ar 100 g sviesta.

Siera un melleņu krēmam: 400 g Lazdonas „Baltā biezpiena siera”, 400 g svaigā siera, 200 g biezpiena, 300 g cukura, 400 g saldā krējuma, 20 g želatīna, 2 glāzes melleņu.
Caur sietu izberž sieru, pievieno biezpienu, cukuru, kārtīgi samaisa, nedaudz sablenderē. Pievieno svaigo sieru un vēlreiz  izmaisa, lai veidotos viendabīga masa. To puto ar iepriekš saputotu saldo krējumu un želatīnu.
Pievieno veselas mellenes.

Torti liek kārtās formā: šokolādes biskvīts, siera un melleņu krēms, cepums,
siera un melleņu krēms, šokolādes biskvīts.
Torti pārklāj ar cukura mastiku un rotā ar cukura mastikas dekoriem un ziediem.


 

 

atp