BIRUTA JANOČKO, 2.vietas ieguvēja.
Torte “Rīta rasa”

Biskvītam: 18 olas, 18 ēdamkarotes cukura, 18 ēdamkarotes miltu.
Atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, pieliek izsijātus miltus un puto. Olu baltumus saputo atsevišķi un iecilā masā. Cep atsevišķi 3 kārtas 160°C 30 minūtes.
Krēmam:  300 g Muižas siera, 300 g Lazdonas „Baltā biezpiena siera”, 300 g siera “Smiltenes MAAZDAMER”, 700 g saldā  krējuma, 300 g cukura.
Sierus samaļ gaļas mašīnā, saspaida. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Visu produktus samaisa kopā.
Pildījumam svaigas sablenderētas ogas ar cukuru: 300 g aveņu, 300 g jāņogu, 100 g cukura
Tortes veidošana: uz biskvīta smērē  sablenderētās ogas, tad pārklāj krēmu, tad liek nākošo biskvīta kārtu, atkal ogas, krēmu utt.
Tortes apdarei: 100 g auzu pārslu, 50 g sviesta, 50 g cukura.
Uz pannas izkausē sviestu, , tad ber auzu pārslas, apmaisa. Kad pārslas sasilušas, tad ber cukuru un visu laiku maisa, lai nepiedeg, bet sakaramelizējas.
Glazūrai: 100 g sviesta, 100 g cukura, 2 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes kakao pulvera. Visas sastāvdaļas samaisa un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.

Torti apber ar apgrauzdētām auzu pārslām un ar karoti pārlej glazūru. Dekorē ar svaigām jāņogām, ērkšķogām, piparmētru lapiņām un no sierra “Smiltenes MAAZDAMER veidotiem ziediņiem.

 

atp