SANDRA LATIŠA, 1.vietas ieguvēja.
Torte „Razbainieku kūka

Siera biskvītam: 450 g sviesta, 525 g cukura, 210 g Mālpils siera un siera „Smiltenes MAAZDAMER (1:1), 13 olas, 2 olu dzeltenumi. 150 g miltu.
Sierus rūpīgi sarīvē un samaisa ar saputotu sviestu, tad šai masai pakāpeniski pievieno olas un olu dzeltenumus. Samaisa, pēc tam iecilā miltus.
Cep apmēram 175oC.
Siera krēmu gatavo, saputojot 600 g Lazdonas „Balto biezpiena sieru”, 360 g iebiezināto pienu ar cukuru un 270 g sviestu.
Jāņogu želeju  gatavo, sastampājot jāņogas un cukuru (1:1), lai cukurs izkūst.
Kūkas pagatavošana: biskvīta kārtas pārsmērē ar jāņogu želeju un pārklāj ar krēmu, pēc tam – dekorē ar tumšās šokolādes lapiņām un svaigām jāņogām.

 

atp