IRA GAILE un VITA AUDERE, balvas „Skatītāju simpātija” ieguvējas
Torte „Firsta madāmas cepure

Biskvīta mīklai:   25 olas, 625 g cukura, 500 g kviešu milti, 125 g kartupeļu cietes.

Vārītam siera-sviesta krēmam: 1 kg saldkrējuma sviesta, 1 l piena,  875 g cukura, 5 olas, vanilīna cukurs, 250 g kviešu  miltu, 600 g Lazdonas „Baltais biezpiena siers”.

Pildījumam: dzērveņu ievārījums, 500 g Muižas siera.

Apdarei -  tortes mežģīnēm, ziediem:  100 g cukura mastikas (Sugar Dress Martellato), 800 g cukura mastikas (Stadter)

Gatavo biskvītu. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst viegli gaisīga (masas apjoms dubultojas). Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un kartupeļu cieti. Šo masu lej sagatavotās tortu formās, kuru diametrs ir 30 cm un 25 centimetri. Cep, līdz biskvīti ir gatavi.
Gatavo krēmu. Olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru, ieber izsijātus miltus.  Šajā masā ielej uzvārītu karstu (90o C) pienu, rūpīgi samaisa.
Masu liek ūdens peldē un maisa, kamēr tā sabiezē. Iegūto krēmu atdzesē apmēram līdz 20o C.
Saputo saldkrējuma sviestu un pievieno krēmam, pēc tam to ar putotāju sakuļ , tā  iegūst sviesta krēmu. Tam pievieno sablendētu Lazdonas "Balto biezpiena sieru" un vēlreiz saputo. Muižas sieru sagriež plānās šķēlēs, sablenderē.
Veido torti kā cepuri. Vispirms 30 cm lielo  biskvīta ripu pārgriež paralēli uz pusēm.Uz pirmās daļas liek kārtām pildījumu: vārīto sviesta-siera krēmu, dzērveņu ievārījumu, uzber Muižas sieru  un atkal uzliek sviesta-siera krēma kārtu. Virsū uzliek otru biskvīta ripu, ko pārziež ar sviesta-siera krēmu. Virs krēma liek biskvītu, kas ir 25 cm diametrā. Šo biskvītu pārklāj ar pildījumiem tādā secībā, kā pirmo lielo biskvīta ripu. Tā izveidojas cepures forma.

Gatavo cukura mastikas apdarei, mežģīnēm un ziediem. No cukura mastikas
(Sugar Dress Martellato) ar trafareta palīdzību izveido mežģīnes, pielietojot cukura mastikas gatavošanas tehnoloģisko procesu.
No cukura mastikas (Stadter) - veido rudzupuķes un pārklāj tortes virsmu.
Torti ieteicams uzglabāt 50 - 60C, realizācijas laiks ~36 stundas.

 

atp