ASTRĪDA ČEPPE, 2. vietas ieguvēja.
Torte „Novadniece”

Biskvītam: 10 olas, 250 g cukura (izvēlēties pēc iespējas smalkāku), 1 ēdamkarote vaniļas cukura, rīvēta citrona miziņa, 150 g miltu, 100 g mandeļu miltu, 25 g cietes.
Atdala baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus saputo ar divām trešdaļām cukura, pievieno vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu, mandeļu miltus, cieti. Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru un pievieno dzeltenumiem. Izsijā miltus un viegli iecilā mīklā. Cep 180°C 30 minūtes.

Sviesta krēms: 500 ml piena uzvāra ar vaniļas pāksts sēkliņām. 100 g cukura un 50 g cietes saputo ar 4 olu dzeltenumiem. Turpinot putot iemaisa karsto pienu un karsē līdz masa sāk burbuļot, tad atdzesē un izberž caur sietiņu.
500 g saldkrējuma sviesta saputo ar 300 g pūdercukura un pakāpeniski iemaisa vaniļas krēmu.
Krēmu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Trikātas karalisko sieru un 2 ēd. karotes lāceņu liķiera.
Otrai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Mālpils sieru, divas karotes baltā ruma un rīvētu citrona miziņu (ja vēlas saldāku, var pievienot nedaudz kondensēto pienu ar cukuru).

Šokolādes krēms: 400 g  aveņu biezeņa, 180 g tumšās šokolādes, 6 olu dzeltenumi, 1 zvaigžņu anīss, 2 želatīna plāksnītes.
Uzvāra aveņu biezeni ar zvaigžņu anīsu un ļauj nostāvēties 30 minūtes. Uzbriedina želantīnu aukstā ūdenī. Sasmalcina šokolādi. Sakuļ olu dzeltenumus, tos iemaisa aveņu biezenī un uzkarsē līdz 80°C, pievieno želatīnu un šokolādi, lej bļodā un atdzesē, pilda veidnē.

Šokolādes putas: 400 g jogurta bez piedevām, 200 g tumšās šokolādes, 4 olu dzeltenumi, vaniļas pāksts.
Sakuļ olu dzeltenumus ar vaniļas pāksts sēkliņām.  Trauku liek ūdens peldē un kuļot uzsilda līdz 80°C, tad turpina putot, līdz tas ir atdzisis. Šokolādi sasmalcina, izkausē. Uzmanīgi iemaisa jogurtu un olu maisījumu. Pilda veidnē.

Torti veido kārtās:
1.kārta - biskvīts + Trikātas Karaliskā siera krēms,
2.kārta - šokolādes krēms,
3.kārta - biskvīts + Mālpils siera krēms
4.kārta  - šokolādes putas.
Tortes dekorācijai izmanto dabīgās melleņu un smiltsērkšķu krāsvielas.

 

atp