MONTA GNEVOHA un ELĪNA KAĻVA, 1. vietas ieguvējas
Torte „Rudzīte krēsliņā”

Biskvītam: 240 g rupjmaizes rīvmaizes „Lāči”, 168 g miltu, 240 g cukura, 12 olas, 2 – 3 ēdamkarotes kanēļa, 2 g cepamā pulvera, 1 tējkarote vaniļas cukura, 150 g siera „Smiltenes Maazdamer”,  500 g rabarberu ievārījuma, 400 g zemeņu, ūdens, pieneņu medus.
Biskvīta mīklai olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Rīvmaizi apgrauzdē cepeškrāsnī kopā ar kanēli un atdzesē. Sagriež sīkos gabaliņos sieru. Olu baltumus uzputo stingrās putās. Samaisa kopā rīvmaizi ar izsijātiem miltiem un sieru. Šo maisījumu uzmanīgi iecilā saputotajā olu un cukura masā un pievieno saputotus olu baltumus. Lej formā, cep 180 grādos līdz gatavībai. Atdzesē. Tā cep 3 biskvīta ripas.

Vārītajam siera krēmam: 1 l piena, 6 olu dzeltenumi, 6 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, 2 glāzes cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, 200 g baltās šokolādes, 400 g sviesta, 300 g Muižas siera.
Miltus, cieti, olas un pusi cukura samaisa viendabīgā masā. Pienu ar otru pusi cukura uzvāra un tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno miltu, olu un cukura masai. Iegūto maisījumu silda ūdens peldē, līdz masa sabiezē. Pievieno balto šokolādi (mazos gabaliņos). Maisa, kamēr izkūst. Masu atdzesē, maisa, lai neveidojas garoza. Tad pievieno klāt caur sietu izberztu Muižas sieru.

Vārītajam krēmam dekorēšanai: 0,5 l piena, 3 olu dzeltenumi, 3 ēdamkarotes miltu, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 1 glāze cukura, 0,5 tējkarotes vaniļas cukura, 100 g baltās šokolādes, 200 g sviesta.

Biezpiena siera krēmam: 1,5 l saldā krējuma, 10 ēdamkarotes cukura, 600 g Lazdonas „Baltais biezpiena siers”, rīvēta citrona miziņa, 1 tējkarote vaniļas cukura.
Lazdonas „Balto biezpiena sieru” izberž caur sietiņu vai izmaļ vairākas reizes gaļas mašīnā, pierīvē citrona miziņu. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Iegūto masu pievieno izberztajam sieram.
Biskvītam piešķir rasas krēsliņa lapas formu un samitrina ar pieneņu medus sīrupu (ūdens + pieneņu medus). Virsū klāj plānā kārtiņā rabarberu ievārījumu. Virs tā smērē biezpiena siera krēmu. Tad liek nākamo biskvīta kārtu, virsū klāj svaigas zemenes. (Biskvīts ir nedaudz samitrināts.) Uz zemenēm klāj vārīto siera krēmu. Atkal liek biskvīta kārtu, kura ir nedaudz samitrināta ar medus sīrupu. Kūkas malas un augšu apsmērē ar vārīto krēmu un dekorē.
Noformējums: plaucētā mīkla, olbaltuma glazūra, „Dundagas Ķimeņu siers” baltajā šokolādē.

atp