Seminārs „Meistara diena” Smiltenes tehnikumā

Seminārs „Meistara diena” Smiltenes tehnikumā notika 6.oktobrī. Seminārā piedalījās ne tikai topošie pavāri un pedagogi, bet arī vairāki Smiltenes kafejnīcu vadītāji. Kā šajā pasākumā pieņemts, vispirms bija teorētiskā daļa: lekcijas lasīja AS „Smiltenes piens” Blomes pienotavas vadītāja Jeļena Lagzdiņa, augstskolas „Turība” pasniedzēja Livija Brūvere, biedrības „Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova. Ar semināristiem pieredzē dalījās viesu mājas „Donas” īpašniece Ilze Briede.
Tad sekoja sieru degustācija un dažādu uzkodu baudīšana. Visiem ļoti garšoja rupja maluma miltu siera rauši, siera salāti, kaņepju sviests ar pašceptu maizi. Pārsteigums bija dārzeņu plate ar medu un sieru. Bet šķiet, ka vislielākā piekrišana bija rupjmaizes un siera tortei.
Virtuvē semināristus gaidīja Rīgas populārā zivju restorāna „La Dome” pavārs Nikolajs Borodkins. Vairāki audzēkņi izteica vēlēšanos strādāt kopā ar pieredzes bagāto pavāru, pagatavojot daudzus ēdienus: vistas krēmzupu, paniņu auksto zupu, ceptu lasi, zaļumos panētu ceptu sieru, karstos kuskusa salātus, grūbu salātus, laša tartaru, biezpiena brulē un siera saldējumu. Jā, visos ēdienos bija siers vai biezpiens: AS „Smiltenes piens” ražotais Krievijas, Ugličas, Holandes, „Azaids”, „Bakšteins”, „MAAZDAMER” un PKS „Straupe” Ķimeņu siers.
Semināristi ēdienus ēda ar gardu muti, jo ne katru dienu ēdienus Smiltenē gatavo Rīgas pavārs.
Semināra norises reportāžā iemūžināja laikraksta „Ziemeļlatvija” žurnāliste Sarmīte Ozola.
Tehnikuma direktors Andris Miezītis sacīja lielu paldies biedrībai „Siera klubs” par ilggadējo vērtīgo sadarbību.

 

 

Uz galeriju
atp