Semināru cikls „MEISTARA DIENA” profesionālajās vidusskolās 2014

Projekta mērķi:

* sadarbībā ar profesionālām vidusskolām popularizēt Latvijā ražotos sierus un citus piena produktus, uzlabojot šo produktu tēlu, uzsverot to labās īpašības un dabiskumu;
* tā kā pavāra profesija ir viena no visvairāk pieprasītajām Latvijā un situācija joprojām pasliktinās, kopā ar arodvidusskolu vadību izstrādāt kopēju pasākumu kompleksu jauniešu ieinteresēšanā šajā profesijā;
* radīt labvēlīgu un interesantu vidi mācībām – profesiju apgūšanai, uzņēmējdarbības attīstībai laukos un lauksaimnieciskai ražošanai;
* iesaistīt jauniešus lauku attīstības politikas veidošanā;
* palielināt siera un citu piena produktu patēriņu jauniešu vidū, iepazīstināt viņus ar šo produktu daudzveidību, veidojot tiem uzticību un lielāku iedrošinājumu to pielietojumam;
* sadarbībā ar ieinteresētajiem republikas izcilākajiem pavāriem, kuru vārds izskanējis arī aiz Latvijas robežām, celt ēdināšanas servisa speciālistu prestižu;
* iepazīstināt Latvijas jauniešus ar Eiropas dotajām iespējām lauku attīstībā, tādā veidā viņus censties pārliecināt strādāt Latvijā un pierādīt, ka vislielākā mērā viņu dzīves kvalitāte atkarīga no pašu zināšanu un apgūto prasmju kvalitātes;
* pievērst pavāru uzmanību augstvērtīgo Latvijas lauksaimniecības produktu novērtēšanai un pārvēršanai ēdienos (sevišķi piena produkti un siers).


1. Seminārs Ogres Valsts tehnikumā

2. Seminārs Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikumā

3. Preiļu mākslas un mūzikas skolas audzēkņi viesojas „Jaunlazdās”

4. Seminārs Liepājas Valsts tehnikumā

5. Seminārs „Meistara diena” Smiltenes tehnikumā

6. Seminārs „Meistara diena” Rēzeknes tehnikumā