Semināru cikls „MEISTARA DIENA” profesionālajās vidusskolās

Seminārs Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā

29.novembrī biedrība „Siera klubs” atrada iespēju, ietaupot līdzekļus, organizēt septīto semināru „Meistara diena” Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā.
Seminārā piedalījās 40 audzēkņi – topošie pavāri, kā arī skolotāji.
Tika nolasītas lekcijas par sieru un citiem piena produktiem (V.Davidanova), par maizes šķirnēm un maizes saderību ar sieru (Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore G.Duka). Semināra teorētiskās daļas noslēgumā V.Davidanova aicināja jaunos pavārus izzināt latviešu senos piena ēdienus, celt godā un īstenot Latvijas Kulinārā mantojuma receptes.
Skolas virtuvē notika semināra praktiskā daļa. Dzidra Tilka bija sagatavojusi šādus ēdienus:
*kūpinātas gaļas, dārzeņus, piena un kausētā siera „RASA” zupu,
*veselības zupu ar vistas gaļu, grūbām, spinātiem, čili, ingveru un sieru „Bingo”,
*kotletes ar kokospienu un zaļo Talsu rituli,
*bioloģiskos griķus ar ceptiem kāpostiem, sarkanajiem sīpoliem, papriku un sarkano Talsu rituli,
*ceptu Kazdangas sieru ar grauzdētām maizītēm,
*saldo biezpiena masu ar rozīnēm un melnā plūškoka sīrupu,
*kafiju ar rīvētu sieru,
Garšoja visiem! Īpašu atzinību izpelnījās zupas, kotletes un neparastā kafija.