Semināri „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana”

Martā biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” organizēja divus seminārus. Semināri notika Rīgā, Riman profesionālajā vidusskolā. Klausītāju bija daudz – vairāk nekā 50 cilvēki.

 

7. marta nodarbībā bija vairākas tēmas – lekcijas: par mājas gaļas kūpinājumiem, par kartupeļu izmantošanu ēdienos ar sieru, par jaunajiem piena produktiem, ražotiem zemnieku saimniecībās un citas. Katru lekciju papildināja bagātīgas degustācijas.
Pārsteigums bija restorāna „Elements” pavāres Ināras Liepiņas māka „uzburt” daudzas dažādu garšu kafijas. Pie kafijām lieliski garšoja Smiltenes Valsts tehnikuma skolotāja Jāņa Valdmaņa ceptās maizītes. J. Valdmanis arī nolasīja lekciju, kā maizi cept.
Interesantas bija nodarbības virtuvē, kuras vadīja restorāna „Gastronome” šefpavārs Jevģenijs Ponomarjovs. Viņš no Latvijas produktiem gatavoja eksotisko zemju ēdienus. Un otrādi – eksotisko zemju produktus savienoja ar Latvijā audzēto. Vislielāko sajūsmu izraisīja Jevģenija Ponomarjova gatavotais krokodils. Visiem garšoja!

grupa
edieni

 

27. martā ar semināristiem strādāja Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Piliena. Viņa iepazīstināja ar kazas piena sieru ražošanu, bija iespēja nobaudīt 8 kazas piena siera šķirnes.
Pavārs Arturs Linkevičs sadarbībā ar SIA „Siera ražotne” īpašnieku Ilmāru Ceriņu gatavoja garšīgus krāsaino makaronu un siera ēdienus.
Restorāna „Kaļķu vārti” šefpavārs Raimonds Zommers un pavārs Juris Dukaļskis rādīja meistarklasi, kā kulinārijā izmantot šokolādi. Tika sagatavoti un nobaudīti pieci ēdieni. Šokolāde un piena sivēna vaidziņi, šokolāde un taimiņš, šokolāde un kartupeļi, tīģergarneles un šokolāde, jēra karbonādes rulete un šokolāde – neparasti!
Semināra noslēgumā visi ar sajūsmu garšoja zemnieku saimniecības „Sollomina muiža” jaunās saimnieces Ērikas Križanovskas milzīgo siera torti. 

 

torte
ediens2
puisi
pavari

ediens