Rankā mazie siera svētki

Biedrība „Siera klubs” 9. oktobrī ciemojās Rankas arodvidusskolā ar interesantu un saturīgu semināru „Meistara diena”. Vairāk nekā 5 stundu garumā notika teorētiskas un praktiskas nodarbības.
Skolēni – topošie pavāri noskatījās dokumentālu filmu „Piena deja”, un, kā paši atzina, visvērtīgākais, ka bija iespēja redzēt, kā lielražošanā top siers, biezpiens un jogurts. Toties meitenes bija sajūsmā par informāciju, kā piena produktus izmantot skaistumkopšanā.
Biedrības „Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova nolasīja lekciju par sieru vēsturi, šķirnēm, produktu nozīmi veselībā.
Latvijā jaunums, kas ienāk no ES valstu virtuvēm ir pārdomāta un pareiza dzeramā ūdens izmantošana sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, ūdens garšu saskaņošana ar ēdienu garšām. Lūk, par šo tēmu lekciju nolasīja AS „Interbaltija AG” mārketinga daļas vadītāja Solvita Meļņikova. Viņa audzēkņus iepazīstināja arī ar glāžu daudzveidību un pielietojumu.
Ar vislielāko uzmanību jaunieši noklausījās šefpavāres Astrīdas Čeppes stāstījumā par pavāra profesijas prestižu un viņas ilgo pieredzi restorānu virtuvēs.
Pēc tam sekoja praktiskā – garšīgā daļa: siera un biezpiena ēdienu gatavošana. A. Čeppe uzsvēra, ka siers un biezpiens sader ar visiem citiem produktiem, un kopā ar jaunajiem pavāriem gatavoja astoņus ēdienus, kurus visi slavēdami notiesāja.
Bija uzklāts bagātīgs sieru degustācijas galds un sagatavota piena pauze. Rankas arodvidusskolā „Meistara diena” bija kā mazi siera svētki.