Garša, veselība un harmonija virtuvē

 

Janvāris, februāris un marts – jau devīto gadu šie trīs mēneši ir biedrības „Siera klubs” organizēto semināru laiks. Tēmas bijušas dažādas, piemēram, „Viss par sieru”, „Pavārmākslas akadēmija”, „Garša, veselība un harmonija virtuvē”.
Apmeklētāju skaits ir liels: apmēram 60 klausītājas, kas ir pavāres, viesu māju saimnieces un profesionālo vidusskolu skolotājas no Ventspils, Skrundas, Kuldīgas, Liepājas, Mālpils, Ērgļiem, Lazdonas, Smiltenes, Trikātas, Rīgas, Aglonas, Preiļiem u.c.
Semināri sākās ar garšīgām un neparastām brokastīm, piemēram, Kleopatras (gatavoja pavāre Ināra Liepiņa), Katrīnas II (gatavoja pavārs Juris Karlsons), Sofijas Lorēnas (gatavoja pavārs Māris Astičs) gaumē.

Katrā seminārā bija organizēta jauno sieru un citu piena produktu degustācija:
Trikantālers, AS „Trikātas siers”;
Krievijas siers ar zaļumiem, AS „Smiltenes piens”;
Brinza, PLPKS „Dundaga”;
Dinamo, AS „Limbažu piens”;
Muižas siers ar baziliku, Muižas siers ar sīpoliem, Muižas siers ar upenēm, Muižas siers ar burkāniem, SIA „EDAKS”;
EKO jogurti, AS „Tukuma piens”;
Dzēriens „Piena spēks”, AS „Smiltenes piens”.

Visus semināristus vienmēr saistījušas lekcijas par vīnu un sieru saderību un degustācijas. Lekcijas lasīja AS „Interbaltija AG” mārketinga vadītāja Solvita Meļņikova.
Semināros uzstājās diētas ārste Lolita Neimane un psihoterapeite Aina Poiša. L. Neimanes neizsīkstošā tēma bija par veselību un labu izskatu saistībā ar sieru un citiem piena produktiem. Ainas Poišas lekciju svarīgums slēpjas saticībā un mīlestībā – arī virtuvē, jo bez laba noskaņojuma un sapratnes nav ieteicams gatavot ēdienus. Gatavot var! Bet vai tie garšos?
Gaidītas bija praktiskās nodarbības, kuras vadīja šefpavāri Uldis Krebs un Māris Astičs. Katrā seminārā tika sagatavoti 6 ēdieni ar sieru vai biezpienu, bet kā blakusprodukti tika izvēlētas zivis, pat krokodila gaļa un baloži.

Visi semināra klausītāji saņēma sertifikātus. Zināšanas tiešām krietni papildinātas. Bet ne tikai: semināros valdīja atkalredzēšanās prieks, ideju pārpilnība, lielisks, svētdienīgs noskaņojums. Un tas viss mums ikdienas darbos un steigā ir ļoti vajadzīgs atslodzei.